vrijdag 23 oktober 2015

Zijn panda's gevaarlijk

Waarschijnlijk is dat de echte reden waarom ze die oogvlekken hebben. Weet panda veel, dat wij hem als grote knuffelbaby zien. Als zijn oogvlekken andersom hadden gezeten, was hij . Oorspronkelijk was het meer een bewoner van laaggelegen gebieden, maar door de ontginning als landbouwgrond zijn deze ongeschikt geworden als leefgebied.


Maar waarom komen ze eigenlijk naar Nederland en horen ze niet gewoon in de natuur te leven?

De dierentuin betaalt een miljoen euro pandahuur per jaar. Waarom laten we ze eigenlijk niet vredig . Maar het beest doet er zelf niks aan te overleven. De panda wordt met uitsterven bedreigd.


We zijn hier met vier Nederlandse journalisten, cameramensen even niet meegeteld. Eén mediavertegenwoordiger tegelijk bij . Sinds hun aankomst in april zaten Wu Wen en Xin Ya in quarantaine in hun verblijf, Pandasia. Vanaf mei zijn ze buiten en laten ze hun neus zien aan bezoekers.

Toch kunnen ze gevaarlijk zijn. Ze hebben wel al eens mensen aangevallen. Wanneer een reuzenpanda boos is, kan hij beginnen blaffen. In het wild wordt hij tot jaar. In dierentuinen kunnen . De reuzenpanda , meestal gewoon panda genoem is een beer die leeft in Azië.


In China om precies te zijn. Dat gebruiken ze als borstel. Ze zijn echt gevaarlijk ,” legt hij uit. Net als een tijger of leeuw. Onze fokkers worden vaak gebeten tijdens hun werk.


Menselijk contact met de . Ze kunnen echter gevaarlijk zijn en vallen wel eens mensen aan al is dat vaak hun eigen schuld omdat de panda wordt geïrriteerd. Genetisch onderzoek bracht aan het licht dat de reuzenpanda familie is van de beren. De naaste variant is de Zuid-Amerikaanse brilbeer.


Na tot maanden kan de jonge panda zelfstandig leven.

De jonge panda verlaat dan zijn moeder. Alleen tijdens de paring komen ze bij elkaar. Ze zien er lief uit, maar het blijven toch wilde dieren. Doordat veel mensen een panda willen hebben, zijn deze dieren zelfs bedreigd.


Pandaomhelzing Wat een schatten toch? Maar de mens vernietigt ook het bos waar de panda in woont,waardoor de panda in grotere problemen komt:hij krijgthonger en dat soort dingen. Jonge en zwakke panda's hebben ook dieren als vijanden:sneeuwpanter,luipaard en de wilde hond.


Het voedsel van de panda. Verder heeft de panda sterke kaken waarmee hij de bamboe kan pellen en grote kiezen waarmee hij zijn voedsel maalt. Dit natuurlijk omdat de panda gevaarlijk is.


Daar zit namelijk het bedrijf Bamboo Giant van Bennie Nielen. Een derde panda is er heel ziek van geworden. Dierenartsen weten niet zeker of hij het overleeft.


Chinese dierendokters maken zich zorgen. Dat de pandabeer bamboe eten, is eigenlijk maar gek. Zijn tanden zijn namelijk veel geschikter voor het eten van vlees en hij kan bamboe niet goed verteren. Om toch voldoende calorieën .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.