woensdag 28 oktober 2015

Snoeien camelia

Deze heester houdt van zure gron de camellia , camelia of Japanse roos. Vooral de roodbloeiende struiken zijn populair. Ze bloeien in maart-april Wanneer snoeien. Beperk de snoei , na de bloei, tot enkele uitstekende takken en laat de plant verder met rust.


Algemeen: De bloemen zijn vrij tot sterk gevoelig voor vorst, vermijd daarom een plaats in de ochtendzon. Alle soorten hebben baat bij een vormsnoei.

Zowel jonge als oudere planten kunnen voor de vorm worden teruggesnoeid. Alhoewel oudere planten vaak helemaal geen snoei meer nodig zullen . Regenwater is in het algemeen minder hard (dH) dan leidingwater. Graaf in de grond ook enkele roestige spijkers in.


De struik is een liefhebber van ijzeroplossingen. Strooi halverwege de zomer een kaliumrijke meststof en besproei de grond na het uitstrooien ervan. Staat je camelia in bloei?


Schud er dan elke dag eens aan.

Dan vallen de bruine, verwelkte bloemen af en ontsieren ze niet langer de plant. Zorg dat je camelia nooit uitdroogt. Geef geen mest en zo weinig mogelijk water tussen mei en september, dat verstoort de knopvorming. Snoei kan na de bloei gebeuren, in het voorjaar. Een camelia snoeien is.


Beperk het echter tot enkele wat uitstekende takken en laat de plant verder met rust. In de zomer kun je de plant bemesten met kaliumrijke mest, waarna je goed moet sproeien. Print Friendly Version of this page Print Get a PDF version of this webpage . Houdt niet van snoeien , beperkt houden tot enige vormsnoei.


Het verwijderen van de scheuten mag alleen worden uitgevoerd om de struik te verjongen. Soms groeien er stakerige scheuten binnen de struik. Verwijder die zo laag mogelijk aan de . Geef de camelia tijdens de groei kalkvrij voedsel. Camellia snoeien is daarom overbodig.


De optimale pH (zuurtegraad) is circa (zuur dus). Dat betekent dat met zuurwerkende meststof bemest moet worden of dat er bij het gietwater een hoeveelheid zuur toegevoegd moet worden, vooral als het gewoon . Deze kunnen zo laag mogelijk verwijderd worden.

Camelia : houdt blad in de winter. Toch zal na vele jaren ook de camelia gesnoeid moeten worden. Te groot voor een klein tuintje, de vorm is weg of andere planten komen in de verdrukking. Heeft wel afgezien van de warmte vandaag en het jong uitgelopen blad is zeker verloren. Pas alleen vormsnoei toe.


Wanneer snoeien van camelia. Felco Snoeischaar - Voor grote . De camelia groeit behoorlijk langzaam. Snoei na de bloei alleen wat uitstekende takken en laat de plant verder met rust. Het is dan ook een uitstekende plant om relief aan te brengen in uw tuin. Nu heeft de plant een dergelijk wortelstelsel dat het de gehele pot vult.


De plant is ongeveer twee meter hoog. Hou in de zomer de aarde vochtig. Halverwege de zomer kun je de plant bemesten met kaliumrijke mest, om daarna even goed te sproeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.