woensdag 25 januari 2017

Botrytis bestrijding

De lagere lichtintensiteit, hogere luchtvochtigheid en verminderde weerstand van de oudere planten zorgen ervoor dat de grauwe schimmel in het najaar vrij spel krijgt. Dit is het ideale tijdstip om Prestop in te zetten. Tegen schimmelziekten in de land- en tuinbouw wordt heel wat gespoten.


DOOR RUDI AERTSKatholieke Hogeschool Kempen. In het kader van hun afstudeerproject voor de bacheloropleiding Bio- ingenieurswetenschap- pen voerden Bieke Camps, Jolien Mennens,.

Bestrijding van vruchtrot. Botrytis is een ziekte die veel gewassen aantast. Er zijn verschillende methodes toepasbaar en producten verkrijgbaar bij oa tuincentra om dit te bestrijden. Bayer Garden heeft hiervoor ook verschillende producten in het assortiment.


Bekijk hiervoor de website voor meer informatie. De Mycostop-bacterie, Streptomyces griseovirides, koloniseert de wortel van de plant voordat de ziekteverwekkers zoals Fusarium, . Zonder deze maatregelen heeft chemische bestrijding weinig zin.

Chemische bestrijding heeft enkel zin indien rekening wordt gehouden met het. Een onbeschermd gewas terwijl de omstandigheden gunstig zijn voor infectie door de schimmelziekte kan een flinke aantasting geven. Nadelen hiervan zijn niet alleen een daling van de . De werking van een drietal antagonisten is onderzocht in tulp en lelie. Biologische bollenteelt komt nauwelijks op gang. Dit is mede te wijten aan teelttechnische problemen, waaronder.


De twee werkzame stoffen zijn fludioxonil uit de unieke chemische groep van de phenylpyrrolen en cyprodinil uit de che- mische groep van de anilinopyrimidines. Switch is een wateroplosbaar granulaat. CleanLight bestrijdt meeldauw en botrytis op gewassen met UV licht. Dat ontdekten Wageningse onderzoekers bij toeval.


In de professionele tuinbouw is . Beheersing en bestrijding van botrytis cinerea in euphorbia. De eerste hangt samen met veranderingen in bestrijding van de aardappelziekte. Met vroeger algemeen gebruikte breed-spectrum middelen werd ook de grauwschimmel bestreden. Vaak kan je ook zwarte puntjes zien.


Dit zijn schimmeldraden, omgeven door een harde wand.

Wanneer komt deze ziekte voor? De aantasting vindt plaats bij een hoge luchtvochtigheid of bij een nat gewas. Het is het enige middel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.