maandag 30 januari 2017

Wat is houtworm

De derde belangrijke kever . Denkt u dat u last hebt van houtworm of houtwormkevers en wilt u houtwormen herkennen en bestrijden? Houtworm herkennen: hoe doet u dat? Het zijn de larven van verschillende kevers en torren die leven van hout en hierdoor ernstige schade aan kunnen brengen. Waar komt de houtworm vandaan?


En wat doet de houtworm precies?

De naam houtworm is een soort term geworden waaronder veel mensen alle houtaantasters scharen. Toch is de houtworm (Latijnse naaAnobium Punctatum) een insect op zich, met een bijzonder leven. De houtworm is de larve van de houtkever. Die legt eitjes op onbehandeld hout.


Uit die gaatjes valt boormeel en houtstof. De larve vreet zich in het hout en maakt kleine gaatjes. Er wordt wel beweerd dat houtworm behandeld kan worden met petroleum, maar dat is niet afdoende en daarom af te raden.


Petroleum doodt mogelijk wel (een deel van de) levende houtwormen , maar de nieuwe eitjes die later uitkomen, worden door petroleum niet gedood.

Het is dus een middel wat maar een klein deel . In Nederland zijn de meeste houtwormen afkomstig van boktorren en klopkevers. Zij erven de eetlust van hun ouders en willen maar wat graag hout naar binnen werken. Ze doen zich net zo lief aan een feestmaal tegoed . Tegenwoordig zijn er complete pakketten te koop waarmee je zelf houtworm kunt gaan bestrijden in je dak of andere houten delen van je huis. Daarbij krijg je het chemische middel om de houtworm te doden, handschoenen, een spuitbus, pluggen om het middel diep in het hout aan te kunnen brengen en meer. Wil je proberen houtwormen zelf te bestrijden?


Gelukkig weet oma raad met haar huismiddeltjes. Veel houtaantastende insecten zijn dol op vochtig, schimmelig hout. Je kunt voorkomen dat er vocht in het hout trekt door te zorgen voor goede ventilatie in huis en door lekkages op tijd te verhelpen.


Kwetsbare plekken zijn onverwarmde ruimtes waarin het hout direct op koude, vochtige steen rust. Wat helpt, is een laagje . Wilt u weten wat houtworm precies is? Het eerste wat u te doen staat om houtworm te behandelen is herkennen dat de beestjes in het hout aanwezig zijn. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het efficiënt en effectief bestrijden van houtworm.


Bestrijden houtworm door Lagerwey. Wij geven u graag een korte impressie wat er bij de bestrijding van houtworm komt kijken.

Deze zijn dus niet goed zichtbaar. Het is belangrijk om deze insecten en hun gebroed. Daarna ontpoppen ze zich tot houtwormkever of boktor.


Naarmate de larven ouder worden, kruipen ze meer naar de oppervlakte om uiteindelijk uit te kunnen vliegen. Dan is het helaas wel wat laat om de houtworm te bestrijden. Het voordeel van houtworm vergassen is dat er geen sloopwerkzaamheden benodigd zijn, al het houtwerk in het gehele object behandeld wordt in één keer en dat alle stadia van de houtworm 1procent worden afgedood. Niet in alle gevallen is het laten vergassen . Zeegelaar Schilderwerk komt houtworm en houtrot in Amsterdamse panden regelmatig tegen.


Als wij een offerte maken en wij of de klant constateren dat er sprake is van houtworm , dan nemen wij een proef om te kijken hoe ver de houtworm zich heeft ingevreten in het hout. We geven dan een toelichting .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.