maandag 30 januari 2017

Insecten in nederland

In Duitse natuurgebieden is het merendeel van de insecten de afgelopen jaar verdwenen. In totaal zijn er maar liefst minder insecten. Grootvleugeligen (Megaloptera). Een verontrustende ontwikkeling, vinden ecologen van de Radboud Universiteit in Nijmegen.


Biologen en ecologen maken zich grote zorgen: het aantal insecten in Europa gaat hard achteruit.

Er verdwijnen soorten maar er komen ook nieuwe bij, omdat het gemiddeld wat warmer wordt. Nederland heeft er achttien nieuwe insecten bij. Insecten waarvoor je vroeger naar Frankrijk moest, zitten nu bij ons.


Stichting EIS is het kenniscentrum voor insecten en andere ongewervelden. De basis van de organisatie wordt gevormd door de werkgroepen, die ieder een bepaalde diergroep bestuderen. Het bureau met twaalf deskundigen ondersteunt de werkgroepen bij het verzamelen en publiceren van hun kennis.


Tot die schokkende conclusie komen Duitse entomologen. Het alarmerende nieuws stond deze week in alle kranten.

Wij bellen met Garry Bakker van Bureau Stadsnatuur in Rotterdam om te achterhalen welke zuidelijke diertjes ons land hebben gevonden. Dat meldt de Vlinderstichting (die er libellen bij doet) en we lazen het gisteren als goed nieuws in deze . Roofmijten en sluipwespen zijn biologisch verantwoorde ongediertebestrijders. Zweefvliegen zij n fraai getekende vliegen die wespen, bijen of hommels imiteren.


Ze zijn in de zomer overal te . De Rentokil experts geven uitgebreid advies over stekende insecten en hoe u insectensteken herkent, behandelt en voorkomt. De een moet er niet aan denken, voor de ander een échte delicatesse: insecten. Bijen en sluipwespen voor in de kassen en meelwormen voor op een broodje.


Daar hebben landschap en natuur immers . Op de wereld zijn circa 1. Bekijk de lijst van alle eetbare insecten en waar je ze kan bestellen. De invoerwaarde is met €miljoen (39kilogram) in de. Metingen In Duitse Natuurgebieden. De grote vraag is waardoor. Bijen worden naar verhouding steeds minder geïmporteer andere insecten steeds meer.


Het belangrijkste land van herkomst is . Ruim miljard mensen eten insecten , volgens de Wereldlandbouworganisatie.

Bepaalde soorten insecten worden al lang in grote delen van de wereld gegeten. Insecten bevatten eiwitten, vitamines, mineralen en vetzuren en zouden het dierlijke eiwit in de huidige voeding deels kunnen vervangen. Voorheen alleen insecten , maar tegenwoordig veel meer! Planten in de huiskamer hoef je dus nog niet te fotograferen. ObsIdentify kan de onderstaande insecten herkennen.


Het is de bedoeling dat in de toekomst meer insecten , planten en dieren kunnen worden herkend. Het aantal insecten in beschermde natuurgebieden van Duitsland is in een kleine dertig jaar tijd met driekwart afgenomen, zo blijkt uit onderzoek. Insecten en spinachtigen worden onder andere gebruikt door boeren en tuinbouwers, maar we eten ze ook steeds vaker op. Ook terreinbeheerders en natuurbeschermingsorganisaties houden bij beheersplannen meer en meer rekening met het voorkomen van insecten.


Aan beheersplannen liggen inventarisatierapporten ten grondslag. Deze vrijwilligers zijn niet zelden lid .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.