dinsdag 31 januari 2017

Dopluis bestrijden kamerplanten

Uitgebreide informatie over de bestrijding en preventie van dopluis. Dopluis op kamerplanten bestrijden. Zorg dat het middel de dopluizen direct raakt, op deze manier komt u snel van de dopluizen af en groeien en bloeien uw kamerplanten weer als nieuw. Luizen op kamerplanten. Bestrijding van dopluis en pulvinale dopluis.


Schildluizen zijn een groep van insecten die zich kenmerken door een week lichaam en een hard of zacht pantser.

Ze leven parasitair op planten, zuigen het sap en scheiden een voor de plant giftige, plakkerige stof af. Geef je kamerplanten niet te veel mest, dat maakt ze gevoelig voor ziekten en plagen. Biologische bestrijding met bijvoorbeeld lieveheersbeestjes is een optie als je veel planten hebt. Gebruik bij chemische bestrijding alleen toegelaten middelen. Die zijn te herkennen aan een toelatingsnummer van het Ctgb.


Eigenlijk is er maar één tijdstip ideaal om deze insecten op een degelijke manier te bestrijden en dat is, een beetje afhankelijk van jaar tot jaar, juni – begin juli met een. Ecologische spray tegen insecten op bloemen, sier- en kamerplanten. De dopluis is familie van de bladluis, maar helaas is de dopluis een stuk moeilijker weg te krijgen.

Omdat de dopluis een schild om zich heen heeft is hij redelijk goed beschermd tegen allerlei bestrijdingsmiddelen. Gelukkig zijn er wel een aantal trucjes om alsnog van de dopluis af te komen. Dop- en schildluizen zijn voorzien van een bruin of zwart schaalvormig schildje.


Daardoor zijn deze insecten direct herkenbaar, maar minder gemakkelijk te bestrijden door het natuurlijke pantser. Net als bij andere luizen wordt honingdauw afgescheiden, waarop roetdauwschimmel kan ontstaan. De plant raakt beschadig . Vanaf € 3gratis thuisbezorgd!


Planten met trips, wolluis, spint of luis kunnen worden afgesproeid met een vrij stevige straal lauwwarm water uit de handdouche. Vergeet de onderkant van de bladeren niet en . In de warme maanden zet ik een beluisde plant wel eens een paar. Gooi gewoon je koffiedik onder je kamerplant en weg zijn je luizen. Men kan ze onder andere aantreffen op Vanda, Bifrenaria, Lycaste en Phalaenopsis. Doordat dop- en schildluizen door een wasachtig schild beschermd worden, is hun bestrijding niet eenvoudig.


Wolluizen zijn evenals schild- en dopluizen moeilijk te bestrijden omdat ze zich beschermen door een wasachtige stat dat hier . Als je chemische middelen wilt gebruiken is het beste moment, dit wanneer de nimfen pas zijn uitgekomen. Bij kleine aantastingen kan je de schildluizen bestrijden door ze aan te stippen met een wattenstaafje of een penseel dat in alcohol is gedrenkt. Je hebt nodig een scheut groene zeep.


Ooit geprobeerd bij kamerplanten met luis en het werkte perfect: doe de hele plant (al of niet met pot)in een plastic zak en blaas die vol met sigarettenrook (niet zelf eerst inhaleren!) Dichtknopen en een nachtje laten staan.

Wolluis kan zowel bij tuinplanten als bij kamerplanten een ware plaag vormen. Planten die geen weerstand hebben, vormen een mooie plek voor dopluis. Als je daar niets tegen doet, worden de bladeren geel en vallen ze af. Daarom leggen we je vandaag uit hoe je de dopluis herkent, kunt verwijderen én kunt voorkomen.


Met name bij planten die te warm . Pyrethrum Plantspray bevat plantaardige pyrethrinen, stoffen die worden gewonnen uit in Afrika geteelde bloemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.