donderdag 26 januari 2017

Planten voor vlinders en bijen

Een vlindervriendelijke tuin staat vol nectarplanten , je helpt er vlinders , bijen en andere nuttige insecten mee. Gelukkig is het geen straf om vlinderplanten in de tuin te zetten, ze hebben namelijk prachtige bloemen. Bovendien is er, dankzij deze kleurige en rijke bloeiers, altijd wat te beleven in de tuin: de . Door hun aanwezigheid ontstaat een gezond evenwicht in de tuin en krijgen plagen geen kans.


Mentha aquatica (watermunt ) bloeit van mei tot september , goede drachtplant voor bijen , hommels en vlinders.

Insecten zijn van het vroege voorjaar tot het late najaar op zoek naar warmte en voedsel. Ze hebben bloemen nodig op een zonnige plek waarbij ze aan de nectar of het stuifmeel geraken. Wil je meer insecten in je tuin of wil je de bijen helpen en heb je veel zon in je tuin? Kies dan voor de juiste planten.


Ontdek hier hoe je ze kan lokken en welke planten echte. Zelfs enkele planten op het balkon of potten op je terras lokken al bijen. Ook vlinders zijn er dol op.


Bijen nestelen zich graag in allerlei.

Het eenvoudigste is dit om de juiste planten op de juiste plek neer te zetten. Of te wel in een tuin planten neerzetten die daar tot hun recht komen en waaraan de tuinbezitter ook veel plezier kan beleven. Eén van behoefte van wilde bijen en zweefvliegen is het vinden van nectar en stuifmeel. De bloemen van bloembollen leveren veel nectar aan bijen en vlinders.


Vlinder hebben genoeg aan. Wil je dus meer vlinders en bijen in de tuin, plant bloembollen! Terug naar bijenplanten of naar de Nederlandse bijen. Bijenbeheer is vlinderbeheer en andersom. Bloemrijke vegetaties zijn ook voorwaarden voor het voorkomen van allerlei insecten van andere families zoals kevers, zweefvliegen, gaasvliegen en.


Een greep uit onze favoriete planten voor bijen. Meer vlinders in de tuin, wie wil dat nou niet? Met dit stappenplan van De. Tips voor een vlindervriendelijke tuin. Wat hebben vlinders nodig.


Plant nu de lente: planten die vlinders , bijen en vogels aantrekken. De folder bevat informatie over plantensoorten die vogels, bijen en vlinders aantrekken.

De Lavender Haze is een stevige en goed vertakkende plant voor in de volle zon. Prima te gebruiken als borderplant. Bloeit met lange blauwpaarse bloemaren, die ook een mooi wintersilhouet geven wanneer u ze laat staan. Ook geschikt als snijbloem. Als u de blaadjes kneust , . Net als voor de bijen en hommels is een kraaknette tuin met gladgeschoren gazon, strakke hagen en coniferen ,zonder beschutte, verwilderde plekjes geen ideale thuishaven voor vlinders.


Een natuurlijke tuin met wat verwilderde hoekjes , houtstapels, wat brandnetels, pinksterbloem, judaspenning en . Nectar is te vinden in bloemen en zit vol met suiker, eiwitten en vitaminen. Met hun lange roltong zuigen vlinders de nectar op uit de bloemen. Er zijn veel verschillende soorten planten en struiken waar vlinders hun nectar vandaan halen.


Door deze in je tuin te planten , zorg je ervoor . Een tuin is prachtig maar een tuin wordt nog interessanter als je er planten en bloemen in hebt staan die hommels, bijen en vlinders aantrekken: zo komt. Er zijn zeer veel planten waar bijen , hommels en vlinders op af komen. Hier vind u een aantal aantrekkelijke planten voor bijen en hommels;(klik op de links om meer over de planten te lezen ). Ons assortiment vaste planten is zodanig samengesteld dat u de hele zomer bloemen, vogels en insecten in uw tuin heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.