woensdag 25 januari 2017

Snoeien els

Leer hoe jij je bomen of planten kunt snoeien op de. Deze interessante soort doet het goed op natte gronden waar elzen heel veel water opnemen via hun oppervlakkige wortelgestel. Snoeien of knotten zwarte els. Hallo Wij hebben naast ons huis een rij oude zwarte elzen. Deze vier verliezen het hele jaar door uitzonderlijk veel bladeren en hebben ook veel dode takken.


Als solitair zal haar schoonheid volop tot haar recht komen.

Je kunt ook elzen in een rij als windkering planten en dan in een vrij vroeg stadium knotten. Als struikvorm zullen zij goede diensten doen. Elzen groeien snel en vermenigvuldigen zich gemakkelijk, wanneer de zaden in. Tijdens de wintermaanden (november, december, januari en februari) snoeien we knotbomen, zoals de wilg, populier, es, eik en els. De druivelaar verkiest zijn wintersnoei in januari of februari.


We knippen de houtige takken bij om haar weer vorm te . Handige tips voor het snoeien van bomen vind je onder snoeien op onze website. Dikke takken verwijder je beter in de zomer. De zwarte els vraagt geen specifieke snoei maar verdraagt zware snoei en kan ook beheerd worden als hakhout.

Om een rechte boomvorm te bekomen weinig snoeien. Hou de jeugdige planten met centrale koptak om hoogte te krijgen. Geschikt voor hakhout en kan zeer sterk worden ingesnoeit, vormt dan een struikvormige boom. Sinds jaar hebben we een 40-tal jonge stammen van zwarte els aangeplant. Alnus glutinosa (zwarte els of grauwe els ):.


Het begint nu een redelijke vorm aan te nemen. De bedoeling is om hiervan een haag te maken. Ik heb deze onlangs nog bemest met roze korrel voor hagen. We willen er een strakke haag van . Er waren reeds bomen op deze wereld voordat er mensen waren en deze bomen werden uiteraard ook niet gesnoeid.


Denk ook eens aan het tropisch regenwou daar wordt ook niet gesnoeid. De singel heeft vaak de. Door het telkens afzetten van de els of wilg op kniehoogte (hakhoutbeheer) ontstaan stobben of stoven waaruit de nieuwe takken. De beste tijd voor snoeien is de winterperiode. De periode waarin je een boom best kan snoeien is afhankelijk van de boomsoort en de mate waarin je wil snoeien.


Knotbomen zoals een eik, els of populier kan je best in de periode november tot en met februari snoeien. Leibomen (kastanje, haagbeuk, plataan, linde) en fruitbomen (appel, peer, pruim ) kan je ook nog in . Per ongeluk een boom afzagen waaraan je gehecht bent?

Zo ja, leren enten, zo neen,. De rest van de familie OK Els ? Het snoeien van esdoorns in de zomer is wel mogelijk wanneer het om een paar takken gaat die bijvoorbeeld over de erfgrens groeien etc. Bestel direct online of bezoek ons tuincentrum.


Winterhardheid Ja, usda zone Frequentie van snoeien Boom die vaak voor . Tuin Ontwerpen - Fruitbomen snoeien : Wil jij je fruitbomen snoeien ? Voor fruitbomen snoeien kijk hier. Nederlandse plantnaam, Zwarte els. Bomen zijn onderhoudsarm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.