maandag 28 december 2015

Feromoonvallen

De oplossing om schadelijke insecten in de sierteelt, groenteteelt en fruitteelt biologisch te bestrijden. Met feromoonvallen worden schadelijke insceten gelokt en gevangen genomen. Er bestaan meerdere soorten vallen afhankelijk van de te bestrijden schadelijke insectensoort. De deltaval ziet er uit als een huis met waterbestendig dak en een bodem van niet-drogende lijm.


De funnelval of de GreenGuard feromoonval.

Vang buxusmotten weg met een deltaval en bijhorende feromonen, Cydalima perspectalis. Voorkom buxus rupsen en vang buxus motten weg. Hierdoor kunnen de vrouwtjes niet bevrucht worden.


Als de vrouwtjes niet bevrucht worden, kunnen deze geen eieren afleggen en kan er geen schade worden aangebracht door de larven. Iedereen kent het probleem ! We hopen dat het niet vriest op het moment dat onze fruitbomen in bloei staan, we hopen dat de bijen en hommels onze bloesems goed bestuiven, er komt een geweldige . Met deze feromoonval kan je op een biologische manier buxusmot bestrijden.

Zo blijven je buxus gespaard van de vreteren buxusmot rups ! Deze Buxusmot val is éénvoudig te gebruiken. Maar in de meeste gevallen is het om te. Een 1 ecologische methode. Als perfect doeltreffende methode die de planten en het milieu respecteert, maken deze vallen het mogelijk, door toevoeging van een lokmiddel (feromoon) een groot aantal schadelijke . De fruitmot is een grote vijand van pit- en steenvruchten (appel, peer, pruim,) waarvan de larven zich binnenin de vruchten ontwikkelen en gangen eten.


Deze set van twee feromoonvallen helpen om de fruitmotten te lokken met de meegeleverde feromooncapsules. Met de jaren is het aantal feromooncapsules gegroeid en zijn er zeel veel toepassingen mogelijk. Behalve in de fruitteelt, zijn er ook tal van specifieke feromooncapsules om motten in de voedingsindustrie aan te pakken. Op onze website vind je een . De Mc Phailval is een feromoonval , specifiek voor het wegvangen van vliegen zoals de kersenvlieg. De feromoonval kan jaarlijks herbruikt worden.


De prijs omvat Mc Phailval en feromooncapsules die elk weken actief zijn tegen de kersenvlieg. Kleermot (Tineola biselliela) Plaatsing: liggend of hangen cloth moth 1. Doel: Meelmot, Cacaomot, Vruchtmot en de Dadelmot Plaatsing: liggend of hangend. Binnenkort meer producten en informatie beschikbaar.

De ECOstyle deltaval ziet er uit als een huisje met waterbestendig dak en een bodem van niet-drogende lijm. Daarin wordt een capsule bevestigd die kunstmatige vrouwelijke feromonen vrijgeeft. De mannetjes worden hierdoor aangetrokken en blijven . Daarom hangen fruittelers alsmaar vaker feromoonvallen in hun boomgaarden. Die vervangen stilaan de chemische gewasbescherming die, vaak noodzakelijkerwijs, gebruikt wordt om de oogst te beschermen tegen allerlei schadelijke insecten.


Benieuwd hoe die nieuwe techniek werkt? Door de sterke opmars van dit zeer kleine motje zijn momenteel heel veel kastanjebomen ernstig aangetast. Niet het motje zelf, maar de larve van deze mineermot is verantwoordelijk voor de symptomen en de ernstige schade. Per jaar komen er een drietal generaties . Feromoonval Kastanjemineermot.


Lijmvallen en lijmplaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.