maandag 28 december 2015

Hoe maak je een vlonder

Houthandel Gadero geeft tips hoe u zelf een vlonder kunt bouwen. Handig stappenplan voor zelf houten terras maken. Op deze pagina vindt u hoe een doorsnee vlonder gemaakt wordt. Sommige stappen kunt u eventueel overslaan.


KARWEI laat je in een interactieve video duidelijk zien hoe je een terras van vlonderpanken aanlegt.

Om te beginnen maak je een ontwerp. Hoe groot wil je dat je vlonder wordt? Meet dat uit en bestel dan hout en zand. Zorg er altijd voor dat je extra inkoopt om te voorkomen dat je te kort komt.


Maak daarna de ondergrond egaal met zand. Als dat het geval is leg je antiworteldoek neer om te voorkomen dat er na verloop van . Wij weten als geen ander hoe u een houten vlonder maakt. Welkom bij Schroeven-online.

Hier begint uw klus hoe maak ik een houten vlonder ! Teken precies waar je je vlonder wilt aanleggen en hoe groot hij wordt. Maak een goede tekening op schaal. Bepaal welk materiaal je nodig hebt en hoeveel.


Bestel altijd iets meer hout, zodat je niet te kort komt. Het belangrijkste van een houten vlonder is een stevige fundering. Deze kun je rechtstreeks . Voordat we uitleggen hoe je een houten vlonder het beste kan leggen, maken we eerst onderscheid tussen twee typen houten vlonderterrassen.


Bedenk goed hoe groot je jouw houten vlonderterras wilt maken. Maak voorafgaand het bouwen van de houten vlonder een schets van je terras op ( ruitjes) papier. Wil je nou ook een vlonder voor in de tuin? Vooral in deze Ibizatuin kunnen een overkapping met een vlonder niet ontbreken. In dit stappenplan en de onderstaande video zie je hoe je een vlonder kunt maken.


Voor inspiratie voor een overkapping zie ook: . Een terras van hardhouten vlonderplanken of composiet planken is een goed alternatief voor tegels. Hoe je een terras kunt aanleggen van houten vlonderplanken laat kluscoach Patrick stap voor stap .

Download video Hoe maak je een vlonder - Voor de gene die een vlonder willen makken heb ik hier. Ik hoop dat jullie hier wat info uit kunnen halen en als er vragen zijn mag je gerust een reactie plaatsen natuurlijk mag je ook een reactie plaatsen wat je er van vindt. Na een weekend werken en genieten in de tuin heb ik nog een vraagje. Ik heb de houten tuinmeubels schoongemaakt met een schuursponsje met een emmer sop met afwasmiddel erin. Daarna een nieuwe laag olie en het ziet er weer als nieuw uit.


Nu heb ik ook een houten vlonder die ik ook graag als . Indien u aan het water woont is een vlonder steiger de ideale manier om uw tuin of terras uit te breiden. Een vlonder steiger biedt de mogelijkheid om extra zitruimte te creëren of een boot aan te meren. Bekijk dit stappenplan van GAMMA en lees hoe je jouw doe het zelf ideeën makkelijker kunt realiseren. Maak de regels waar de vlonderplanken op rusten door een aantal vlonderplanken in de lengte door te zagen.


Richt de regels met behulp van een winkelhaak zodanig dat de vlonderplank er netjes haaks op ligt. Wij hebben een balkon boven het water (ipv een achtertuin) welke na een winter helemaal groen is uitgeslagen. In dit ideabook laten we je zien hoe je zelf een terras in je tuin kunt maken.


Het gaat hierbij om een houten vlonder die zeer duurzaam is en erg betaalbaar. Een houten vlonder is een van de beste voorbeelden die we .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.