woensdag 30 december 2015

Waar komen kakkerlakken op af

Waar komen we kakkerlakken in huis tegen? Hoe komen kakkerlakken in huis? Deze vraagt moet u zichzelf stellen als u last heb van kakkerlakken in uw woning.


U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van dit kakkerlakkenprobleem af , maar daarvoor is het goed om eerst de oorzaak van het probleem te bepalen. Als u weet hoe de kakkerlakken in huis zijn gekomen kunt u .

Als u merkt dat er één kakkerlak in huis is moet u verdere verspreiding zien te voorkomen. Kakkerlakken planten zich. De geur verspreid zich over alles waar kakkerlakken mee in aanraking zijn gekomen. Daarnaast zijn kakkerlakken zelf ook dragers van diverse pathogenen die ons ziek kunnen maken. Amerikaanse kakkerlak (Nimf).


Veel mensen hebben deze dieren alleen in levende lijve gezien tijdens een vakantie in een war. Ze komen daarom vaak voor in keukens voorraadkasten, voorraadkelders en in woonkamers waar etensresten rondslingeren (“vieze” eettafels e.a.). Hun oude vel valt af – vaak vlakbij het nest - en ziet eruit als een doorzichtige capsule.

Ook de eipakketjes – met en zonder eitjes – bevinden zich vaak in de nabijheid van de plaatsen waar kakkerlakken zich schuilhouden. We minimaliseren het gebruik van insecticiden door gel te gebruiken op plaatsen waar kakkerlakken zich verbergen. U bereikt met deze sprays nooit de kieren en spleten waar kakkerlakken zich schuilhouden. Je hebt er nu eenmaal voor gekozen om naar een exotisch land af te reizen, en kakkerlakken horen daar onvermijdelijk bij. In warme tropische landen.


Neem mottenballen mee en leg die op plaatsen waar kakkerlakken tevoorschijn komen , zoals bij de afvoerputjes. De beesten schijnen niet van de geur . Sommige mensen zijn allergisch voor stoffen die vrijkomen uit de uitwerpselen van kakkerlakken en uit dode beestjes. De insecten scheiden een onaangename, muskusachtige geur af. Zo af en toe krijg ik bezorgde berichtjes toegestuurd van familie en vrienden met een vragen over ongedierte.


Laatst kreeg ik een foto van. Er wordt vaak beweerd dat als je op een zwangere kakkerlak trapt, je de eitjes meeneemt onder je schoen en dat die eitjes dan later uit kunnen komen. Sommige kakkerlakken dragen dit eipakket langere tijd bij zich.


Leg het op een plek waar veel kakkerlakken komen , zoals langs plinten, onder het aanrecht en in hoekjes. Het verhaal zal daar dus . Zorg dat je de kruimellade regelmatig schoonmaakt, en zet het broodrooster af en toe minuten lang aan om de geur van eten te vernietigen.

Met name riool, toilet en af -voerputjes zijn plaatsen met een aangename plaatsen voor de kakkerlak. De snelheid van ontwikkeling hangt af van de omgeving, vooral de temperatuur en het voedselaanbod: het voorkomen van kakkerlakken in een huis kan een teken zijn van te wensen overlatende hygiëne, zoals . De eerste kakkerlakken komen meestal per ongeluk in huis terecht. Ze komen binnen via besmette goederen, apparatuur of ze zijn meegereisd in de koffer vanuit het buitenland.


En hoe kom ik van kakkerlakken in huis af ? Nadat je een beetje van de paniek bent bekomen, is het nodig om onmiddellijk in actie te komen. Je wilt per slot van rekening zo snel mogelijk van de kakkerlakken overlast af. Dit ongedierte komt op verbluffende wijze je huis binnen, soms via verpakkingsmaterialen, oude meubels, voedsel, noem maar op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.