woensdag 23 december 2015

Witte bloemen betekenis

Een rode roos wordt vaak aan een dierbare of geliefde gegeven. Maar wat betekent een witte bloem? De betekenis van de kleur van bloemen.


Dat doet u door het kiezen van bepaalde bloemen , maar ook door het kiezen van de kleur voor het boeket. Je kan kiezen voor één enkele bloem met een bepaalde betekenis , een bosje bloemen of een boeket waarin verschillende bloemen verwerkt zijn. Of de betekenissen voor iedereen hetzelfde.

Op een trouwfeest zijn er vaak witte rozen te zien omdat deze staan voor puurhei eerlijkheid en onschuld. Hier vindt de juiste betekenis ! Wanneer u iemand witte tulpen geeft, dan staam dit symbool voor vergeving. Maar de witte tulpen kunnen ook gebruikt worden om respect af te dwingen bij anderen.


Veel bloemen hebben een symbolische betekenis. Aronskelk, Calla - Staat symbool voor de maagd Maria. Amaryllis - Betoverende schoonheid. Jasmijn - Vriendschap en naastenliefde.


Witte chrysant - Allerzielen.

Lelietje van dalen - Als symbool voor Christus. Voor (bijna) iedere gelegenheid een bloem vol betekenis. Door elke bloem een bepaalde betekenis te geven, ontstond de taal van de bloemen : floriografie. De Romeinen gebruikten de lelie destijds als vulling. Ook combinaties van kleuren en combinaties met andere bloemen hebben een betekenis.


Met een witte en rode roos samen spreek je bijvoorbeeld de wens uit om altijd samen te zijn. Rozen in een boeket symboliseren dankbaarheid en één roos in een groot boeket staat voor: jij bent degene van wie ik hou, jij bent het . Bloemen hebben elk een andere betekenis , maar ook de kleur van bloemen staat voor iets. En wat zegt het eigenlijk als een jongen jou een witte roos of een roze roos geeft?


Lees het hier, want Girlscene vertelt je alles over bloemen ! De kleuren van bloemen en hun betekenis. Eerst een -klein- stukje geschiedenis. Dan is het leuk als u een bloem kiest met een betekenis. Dat geeft een extra accent. Al tijden hebben bloemen een betekenis.


Op schilden, kastelen, vlaggen, schepen en . Hoe de roos aan zijn mystieke betekenis komt en wellicht daarom door dichters de bloem der bloemen wordt genoemd. Het verhaal van de nachtegaal en de roos, een oosters verhaal: Er was eens een nachtegaal die hevig verliefd werd op een witte roos. De nachtegaal had namelijk vernomen dat Allah de roos een bloem .

En je kunt kiezen uit één exemplaar, een bosje bloemen of een vrolijk boeket waarin je verschillende bloemen laat verwerken of waarin één bloem met kop en schouders boven de andere uitsteekt. Bloemen Betekenis Kleur Wit : De bloemenkleur wit staat voor puurheid. Kerstmis, Epifanie, Pasen en . Geef de juiste bloemen op het juiste moment. Zonnebloemen in een boeket zorgen voor net wat extra vrolijkheid en maken het boeket tot een mooie oranje- gele eenheid.


In Europese landen zoals Frankrijk en Duitsland heeft vooral de witte chrysant een speciale betekenis en staat symbool voor de waarheid. Betekenis Bloemen - Bloemen worden bij vele momenten in het leven gebruikt als uiting van bijvoorbeeld blijdschap, maar ze worden ook gebruikt bij momenten die. Algemeen is de witte anjer het symbool voor toewijding en waardigheid.


In Nederland is de witte. Madeliefjes, als een ketting geregen, krijgt dan de betekenis van verbondenheid en geluk. De bloemen van de sinaasappel kregen met de kruistochten de betekenis mee van zuiverheid en kuisheid. Meestal worden in boeketten verschillende soorten bloemen gebruikt, en de roos is een bloem die goed kan worden gecombineerd. Een gekleurd boeket past bovendien heel mooi bij je witte jurk.


Hieronder zie je de verschillende kleuren rozen en hun betekenis : Rode rozen: ik geef je al. Het is tenslotte een vrolijke dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.