woensdag 30 december 2015

Kunst in tuin

Wil je graag kunst in de tuin , maar weet je niet welke kunst voor in de tuin je mooi vindt? In dit artikel vind je XX voorbeelden ter inspiratie. Het inpassen van kunstwerken in tuinen en parken is van alle tijden , beelden vonden doorheen de geschiedenis steeds hun plaats in parken en domeinen. Nieuw is echter dat na de tweede wereldoorlog ahw een nieuw soort tuin ontstaan is, nl.


Hoe kan je kunst mooi en doordacht integreren in de tuin ? Antiek en Kunst kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs!

De e editie van Kunst in de Tuin zit erop! Na een verfrissend regenbuitje in de vroege ochten brak de zon door in de Botanische Tuin in Kerkrade. De ideale omstandigheden voor de 21e editie van Kunst in de Tuin. De vele bezoekers konden genieten van prachtige kunst die door . Achter Galerie Marten Randa ligt een bijzondere tuin verscholen: De Verbeelde Stadstuin.


Een tuin waar beplanting en kunstwerken met elkaar in balans zijn gebracht. Onder bomen en tussen planten staan beelden . De landschapsarchitect Bernhard Korte richtte het areaal in met verschillende landschapstypes, zoals Engelse tuinen , natte biotopen en terrassen.

In de hectare grote private Beeldentuin in Geel (bezoek uitsluitend in groep en na afspraak) staan meer dan 2werken van meer dan kunstenaars. Sommige kunstwerken werden gecreĆ«erd op maat van de locatie en gaan een speciale dialoog aan met het landschap. De beeldentuin is open voor gereserveerde . De supervisie van de kunst in de tuin is in handen van het beeldhouwcollectief ATTITUDE dat bestaat uit twee beeldende kunstenaars : Jeanne Tax en Margot Oomen.


Zij zijn curator van de beeldentuin van Grand Cafe De Zwaan. Jeanne en Margot hebben elkaar ontmoet in een werkatelier voor beeldend kunstenaars. Nergens zie je in Breda zoveel kunst op een kleine oppervlakte als hier.


Er zijn kunstvoorwerpen te vinden en een zonnewijzer (die we niet echt als kunst kunnen bestempelen). De Merkxtuin bevindt zich min of meer verscholen achter de . Na een interne verbouwing deze zomer is de galerie ingericht met schilderijen van Margareth Meulmeester en beelden van Gert-Jan van Maris. Ook is de draagbare kunst van Margareth te bewonderen.


Ieder kunstwerkje kan zowel als ring, hanger en als broche worden gedragen. Naar aanleiding van dit evenement heeft Landelijke Gilden voor jou deze Open tuinenroute in kaart gebracht. Tuinen die bij elkaar in de buurt liggen, kunnen via deze uitgestippelde route gemakkelijk bezocht worden. De tuinen worden opengesteld op zaterdag en zondag juni van tot uur.


Verrijk uw tuin met onze beelden! Naast het diverse assortiment aan geschenken en objecten heeft Artihove sinds enkele jaren een bijzondere collectie aan tuinbeelden ontwikkeld.

Deze collectie loopt uiteen van tuinbeelden, fonteinen en tuinsculpturen. Sinds kort zijn daar ook de tuinvogels, speciale . De zomer in de Kruidtuin activeert een discussie middenin de actualiteit van het debat over kunst. Enige (persoonlijke) bedenkingen bij de werken De geklasseerde monumentale inkompoort van de Botanische tuin is als een logo voor wat er van bloeiend moois achter schuilt.


De statige poort dwingt respect af voor de . Voor de liefhebbers van mooie tuinen en kunst zijn er enkele interessante weekends in aantocht. De familie Ouderits-Vanheuckelom uit Oevel zet de tuinpoort. Groen en Groei exposeert al jaren kunstwerken van Charles Henri in de voorbeeldtuin te Appeltern. Tussen Kunst en Tuin , Zwijndrecht (Nederland).


ARTten ijzerkunst maakt exclusieve, hedendaagse tuin kunst. De ijzeren sculpturen worden in beperkte oplage gemaakt. Ook kan er aan uw eigen… Prijs o. ARTen ijzerkunst maakt exclusieve, hedendaagse .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.