donderdag 24 december 2015

Hanging basket maken

Hoe maak je een hanging basket , maar dan zonder dat lelijke (ja sorry, hoor) cocos-spul? We leggen je stap voor stap uit hoe je dit doet! Hanging baskets geven de hele zomer plezier. Belangrijk is waar je hanging basket plaatst, hoeveel water en voeding je geeft en hoe geregeld je snoeit. In de Maakplaats is Froukje aan het macrameeƫn.


Dat is een handwerktechniek waarbij je touwtjes knoopt, dat was in de jaren helemaal hip en heeft een comeback gemaakt.

Dat klinkt heel simpel en dat is het eigenlijk ook en je kan er hele leuke dingen mee maken. Zaag je balkjes verstek in een vierkant. Daar stem je je maten dan op af. Dan gaan je je balkjes verstek zagen. Je kunt ze kopen als pot en zelf vullen, je kunt zelf een mandje maken met kant en klare onderdelen van het tuincentrum of je . Het zijn bloeiende parels voor in de tuin, aan een boomtak, aan een pergola of aan een muurhaak van het terras, tuinhuis of balkon.


Bloemenliefhebbers zonder tuin kunnen met een hanging basket op het balkon toch ook over een bloemenblikvanger beschikken. Een hanging basket kan je reeds maken vanaf half april. Een draadmand , let op de stevigheid van de mand en van de ketting er komt n.

Potgrond voor in de hanging basket. Het liefst geranium grond van een goed merk. Of of speciaale Basket grond.


Dat kan tijdens een van onze workshops waarbij u onder begeleiding volgens een vast ontwerp een basket maakt met zo' n planten. Dit is potgrond met veel . Wat heb je nodig voor een hanging basket? Of het begin van de lente wordt aangekondigd door de bloemetjes buiten te zetten? Alleen omdat het nog kan vriezen worden de voorbereidingen alvast binnen getroffen. Op zaterdag maart werden we verwacht bij het Lentiz college in Maasland.


Met een select groepje hebben we hier . De kosten voor deze workshop bedragen € 1(Te betalen per Ideal, klik op GRATIS STANDAARD VERZENDING). Tijdens deze workshop wordt er onder begeleiding een Engelse hangmand gevuld. Voor de decembermaand voorziet u hem van een mooie kerstversiering, maar door de wintergroene beplanting kunt u er vele maanden van genieten. We gebruiken hierbij planten in pluggen voor een basket met een doorsneden van cm.


We maken in een dagdeel een prachtige basket voor het hele seizoen. Drie vestigingen in Friesland. Meer info hierover onder .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.