woensdag 31 augustus 2016

Dennen snoeien

Het is niet altijd even gemakkelijk om een haag strak, mooi en compact te houden. Voor je het weet palmen ze onze tuin in, groeien ze boven onze hoofden en creëren ze teveel schaduw. Lees meer over het snoeien van uw coniferen.


Leer hoe jij je bomen of planten kunt snoeien op de juiste. Je wilt een coniferen haag snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies!

Wanneer moet je snoeien ? Lees hier welke soorten wel gesnoeid kunnen worden en wanneer en hoe u dat doet. Veel coniferen hebben vanzelf een mooie vorm en hoeven nauwelijks gesnoeid te worden. Verwijder wel dood hout en takken die elkaar kruisen. Coniferen snoeien is niet altijd nodig. Gebruik hiervoor altijd een scherpe . Want ik wil niet dat hij dood gaat door teveel snoeien.


Op een paar uitzonderingen na, hebben groenhoudende bomen (coniferen) maar weinig snoei nodig.

Verschillende types van deze planten moeten wel gesnoeid worden naargelang hun verschillende groeigewoonten. Sparren, zilversparren en dennen groeien niet continu, maar je kan ze de hele tijd door snoeien omdat . Door snoei of dunning kan er voor gezorgd worden dat de planten meer lucht en licht krijgen, zodat ze minder lang nat blijven. Bij mugo dennen worden de naalden nooit geplukt, niet eens de naalden van vorig jaar. Door deze manier zullen er veel meer nieuwe knoppen ontstaan rondom de stompjes die na het snoeien zijn blijven staan. Dit omdat die stompjes nog . In juli en september mogen de coniferen worden gesnoeid.


Snoei tijdens een bewolkte dag, dan heeft de plant minder kans op zonverbranding. Snoei nooit tot in het oude hout, een coniferenhaag zal hierop niet meer uitlopen (behalve Taxus). Tuinforum onderwerp: Dennen bommen snoeien. Hoe moet je coniferen snoeien ? Bekijk alle reacties via groeninfo. Een conifeer snoeien is secuur werk, dus lees hier informatie over het snoeien van coniferen.


Ze bloeien trouwens wel terwijl er wordt verteld dat dit niet kan, toch is het zo. Ik weet dat het beste moment om een coniferenhaag te snoeien in augustus is, maar toen ben ik er niet aan toe te komen. Pas eind oktober krijg ik het wat rustiger.


Kan ik dan die haag nog snoeien zonder problemen te krijgen?

Wij verzorgen de werkzaamheden ( snoeien , bemesten) rondom jouw coniferenhaag. In onze tuin staat een dennenboom van meter hoog. De boom wordt te breed en ik wil de takken terug gaan snoeien.


Materiaal verzorgd door: De vakman. Eerste werkdag: De opdrachtgever is flexibel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.