vrijdag 26 augustus 2016

Voorjaarsbloemen namen

Vandaag bekende en minder bekende Nederlandse bloemennamen (en soortnamen) voor meisjes én jongens! Het zijn vooral veel namen die geschikt zijn als lekker prententieuze . Maak zelf een lentebloemstuk met wilgentenen. Momenteel zijn we nog een laatste winterprik aan het verwerken maar al gauw wordt het lente en wie reeds zin heeft om bloemen buiten te zetten kan alvast beginnen met het weven van wilgentenen.


Dit lentebloemstuk met wilgentenen kan je nu zelf ook bloemschikken. Geen verstand van wilde bloemen.

Dat kan op deze website! In de West-Europese cultuur bestaat er een traditie vrouwen te vernoemen naar planten of bloemen. Mannen worden vaak vernoemd naar dingen of dieren.


Een uitzondering is de naam Hyacinthus. In dat geval moet echter een vernoeming naar de mythische vriend van Apollon verondersteld worden en niet een . Babynamen geïnspireerd door bloemen zijn perfect voor lentekindjes, maar kun je ook prima gebruiken voor de rest van het jaar! Veronica, Dahlia en Margriet klinken misschien een beetje ouderwets, maar kunnen zo een comeback maken. Dit zijn al leuke bloemennamen, maar het kan ook echt wel wat .

Meisjesnamen hebben al een lange geschiedenis van bloemennamen. Namen zoals Madelief of Iris zijn bij veel mensen bekend. Maar ben je op zoek naar een originelere naam , kan kan je uit de volgende namen inspiratie halen.


Lees ook de betekenis, om te kijken of dit bij je past. Overblijvende borderplant die mooie snijbloemen geeft, geschikt om te drogen. Prachtmengsel van pastelkleuren - zalm, roze, oranje, crème, geel en scharlaken. Biedt veel mogelijkheden als borderplant, snijbloem, droogbloem en ook voor potcultuur.


Test je kennis van bloemen , door te raden welke naam bij een foto van een bloem hoort. Hierdoor leer je makkelijk bloemen in je omgeving te herkennen. Here at Flower-wallpaper. Het Lelietje van dalen bezit één van de zoetste geuren bekend bij bloemen. Ze wordt dan ook veelvuldig in parfums gebruikt.


Zoals de legende gaat, zijn ze ontstaan uit de tranen die Maria op de grond plengde bij de kruisiging van Jezus. Duizenden jaren lang zwijmelden Griekse vrouwen bij de legende van de mooie Adonis tijdens een zomerfestival met de naam Adonia, dat eind juli in Griekse steden werd gevier als de wilde voorjaarsbloemen in de zomerse hitte waren verdroogd. GALLERY WILDE BLOEMEN KLEURGROEP WIT – wild flowers white – Plantes sauvages à fleurs blanches. Hier vindt U alle planten, met bloemen in witte en roomkleurige tinten en planten met overwegend witte bloemen. Hoewel paars een aparte kleur lijkt voor bloemen , zijn er toch veel planten die paarse bloemen.


Prat-Bernon, Franse marine officier.

Hollandsche namen , enz. Dezelfde kweeking, zaaijen in maart. CHE RANTHUs fenestralis L. Op zoek naar planten met roze bloemen ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.