vrijdag 26 augustus 2016

Zinken teil als vijver

Een zinken teil is sfeervol en erg geschikt voor het aanleggen van een minivijver. Je kunt ook speciale tonnen aanschaffen. Maar ook een halve wijnton,. Als redacteur bij Landleven vertaalt ze haar liefde voor de natuur naar verhalen over de meest uiteenlopende onderwerpen op dit gebied.


Losse planten kan je eerst in een jutten zakje of mandje zetten.

Geen tijd voor een vijvertje ? Vang dan regenwater op in een regenton en gebruik het voor de planten in je tuin. Het belangrijkste onderdeel van minivijvers is uiteraard de bak. De minivijver kan onder andere bestaan uit een houten of plastic (cement)kuip, een halve regenton , een zinken teil , of een grote plastic, houten, betonnen of aardewerk plantenbak.


Als u zelf de vorm van de minivijver wilt bepalen kunt u van hout natuurlijk ook . Ik heb een grote zinken teil gekocht. Vijversubstraat op de bodem, in diverse hoogtes.

Wat waterplantjes en (belangrijk!!) zuurstofplantjes erin. Deze kun je in speciale mandjes planten. Wat riet of een kleine lelie. Mijn water is erg helder. Omdat het snel verdampt moet ik wel wekelijks bijvullen . Een minivijver straalt als echte aandachtstrekker in je buitenruimte en is veilig voor kinderen.


Zoals een zinken teil , sierpot, metselkuip of houten kuip. De tuin van Marion is in nog geen twee jaar enorm opgeknapt. Marion vertelt over haar tuintips en hoe je een mini vijver kunt maken in een zinken teil. Heb een minivijver in een zinken kuip gemaakt met leidingwater en vijverfolie aan de binnenkant. De vijver is maar een teil groot, beetje zielig voor visjes vind ik.


Zowel muggenlarven als algen wijzen erop, dat je vijvertje zuurstofarm en (te) voedselrijk water in je vijvertje hebt. Van vijvers weet ik weinig (zeg maar gerust: niets!), maar van zinken objecten wel wat. Achter in de tuin hebben we een vijvertje waar de schildpadden in huizen,zonder filters e,d want die slopen ze constant.


Daarnaast lokt deze minivijver bij het terras dieren zoals libellen én geeft hij een.

Al jaren heb ik een grote zinken teil in de garage staan. Kan ik deze zo als vijver. Zijn die kuipen inderdaad uit zink vervaardigd? Ik zou van die kuipen graag minivijvertjes maken. Heb je een vrij grote zinken teil gekocht, dan kun je deze zelfs gebruiken als kleine vijver.


Doe water in de teil, voeg er wat waterplanten aan toe en als het leefklimaat goed is, kun je er zelfs vissen in laten zwemmen. Houd er wel rekening mee dat de teil niet te groot is, dus laat niet te veel vissen los in de . Oude decoratieve zinken emmer (liter inhoud) Beschilderd met bloemen Zeer goede staat (ca 30cm hoog en 30cm diameter) Enkel ophalen. Kuip van zeldzame omvang, geschikt als vijver. Gebruik je een zinken teil voor een minituintje dan moeten er wel gaten in de bodem zitten voor een goede afwatering. Is de teil waterdicht dan kun je er ook een minivijver in maken.


Er zijn allerlei fraaie zinken emmers, teilen, draadmanden en voerbakken op op websites te vinden te vinden die perfect als plantencontainer . Deze pin is ontdekt door Peter Steverink. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Afbeeldingsresultaat voor zinken teil als vijver.


I am addicted to bachelor buttons! Stil hoekje om te stylen. Zinken teil als vijver - pond. Een plant die prima past in een vaste planten border is de Stipa . Wat u kunt gebruiken om een minivijver te maken. In feite kan iedere pot, schaal, vat of ton waar water in kan, dienst doen als minivijver of waterschaal in huis.


U kunt daarbij denken aan glazen of geglazuurde keramieken schalen, metalen emmers, zinken teilen, halve houten of kunststof vaten, een oude kunststof . Fraai als decoratie in de tuin. Water halen voor de planten, als vijver of maak er een bloembak van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.