maandag 29 augustus 2016

Zonnedauw verzorging

Spring naar Zonnedauw - Zonnedauw. De plant dankt zijn Nederlandse naam aan het feit dat de bladeren bezaaid zijn met vele dauwdruppeltjes, die prachtig glinsteren in de zon. Het geslacht kan worden onderverdeeld in verschillende groeivormen: Gematigde . Je kunt het beste zaaien in april.


Plaats de potten met zaden voor een zonnig raam op het zuiden of westen. Groene vliegenvangers - Kaapse zonnedauw - Trompetbekerplant - verzorging - tips.

Mooi om naar te kijken én handig: vleesetende plantjes tussen je collectie planten zorgen ervoor dat je geen last hebt van fruitvliegjes en hun grotere broertjes. Zelfs wespen, muggen en spinnen kunnen ze aan. De plant wordt tot centimeter hoog en vormt een bladrozet. De langgesteelde bladeren zijn opstaand en langwerpig met tot 5 . Bladluis kan een probleem zijn in de lente op jonge scheuten, maar die kunnen met de hand verwijderd worden of met een kwastje dat je eerst in het plakkerige slijm van een zonnedauw hebt gedoopt.


Verzorging voor uw vleesetende planten. Het kweken van vleesetende planten. Deze exotische plant groeit vrij snel en is zeer effectief in het vangen van insecten.

Ze rolt haar opstaande langwerpige kleverige bladeren om het gevangen insect. Geef de Kaapse zonnedauw voldoende water, liefst zacht water of regenwater, omdat hier minder calcium en voedingsstoffen in zit. Plantenvoeding is niet nodig. De grond moet licht-zuur zijn. Araflora gebruikt pure turf voor deze plant, maar een mix van zand en turf is ook geschikt.


Meer informatie over Kaapse Zonnedauw vindt u bij Bakker. Zonnedauw is een bijzondere kamerplant en wordt in een pot gelever maar als u deze gaat verplanten geldt het volgende: Gebruik het liefst grove tuinturf of een grondmengsel waar weinig voeding in zit. De zonnedauw is een carnivore plant, die we ook in Nederland kunnen vinden.


Het gaat om kleine zaailingen, nog geen centimeter groot. PM met je adresgegevens. Lees wel eerst de vereisten voor verzorging. Een erg mooie zonnedauw die perfect is voor de beginner maar ook voor de gevorderde liefhebber van vleesetende planten.


Het is een makkelijk en kleurrijk soort die ook wat grover zijn van bouw waardoor je prachtig de doorzichtige klevende druppeltjes ziet op de roodgroene blaadjes. Deze soort is niet winterhard maar . Dit type mos is extra vocht vasthoudend wat er voor zorgt dat de vleesetende plant nagenoeg geen verzorging nodig heeft. Een hoge luchtvochtigheid tijdens de groeifase is belangrijk. Drosera Hybrid ( Zonnedauw ) in decoratieve vaas.


Bij planten die in een pot binnen staan mag de plant niet bij de verwarming worden geplaatst) In de winter mag het wat minder vochtig.

Vergeet je dan niet op ons kanaal te abonneren! Zelfs in ons eigen land komen vleesetende planten voor, zoals het blaasjeskrui vetblad en de zonnedauw. Hoewel erg interessant, spreken ze minder tot de verbeelding dan de bekerplanten.


Met hun imposante, met verterende sappen gevulde bekers, doen ze erg exotisch aan. De Venus Vliegenval (Dionaea Muscipula) is bijzondere vleesetende plant die met zijn bladeren vliegen en andere insecten eet. Helaas weet ik helemaal niets van dit soort planten en ben benieuwd of er hier iemand is die tips heeft voor de verzorging van deze plant, de enige informatie op het kaartje was veel water en een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.