vrijdag 26 augustus 2016

Lavendel tuin

Haal deze velden dan dichterbij en haal een stukje Frankrijk naar je eigen tuin! In de tuin treft u diverse soorten lavendel aan. Hier kunt u diverse soorten naast elkaar beoordelen op kleur, geur en vorm.


Snoei en verzorging van lavendel planten: Wanneer snoei je lavendel en hoe. Wanneer kun je lavendel planten en welke bemesting heeft lavendel nodig.

Hoe en wanneer lavendel planten is een veelgestelde vraag op mijn kwekerij. Wil u echter in de zomermaanden lavendel aanplanten dan is dit uiteraard ook geen enkel probleem. BRENG DE PROVENCE IN UW TUIN EN VEEL PLEZIER MET UW ZUIDERS LAVENDELPLANTEN. De meeste lavendelplanten bloeien in paarstinten, maar er zijn ook witbloeiende en roze bloeiende lavendelplanten. De lavendel is een Franse zonaanbidder die veel vlinders, bijen en hommels aantrekt.


Lavendel planten voor in de tuin. De heerlijk geurende en gemakkelijke heester doet het goed als balkonplant, als tuinstruik en zelfs als haag. Wanneer je de lavendel niet snoeit kan de plant uitgroeien tot maar liefst meter.

Golvende velden met lavendel zijn het handelsmerk van Zuid-Frankrijk. Immense akkers met bloeiende lavendel zijn typisch voor het gebied ten noorden van Nice. Daar wordt op commerciƫle wijze lavendel geteeld om parfums en geparfumeerde zeep mee te bereiden.


De Grieken en Romeinen kenden de sterk . Er bestaan wel meer dan 1verschillende lavendelsoorten en cultivars. De hoogte van deze soort varieert van tot 100cm. Emiel Knaepen: In de schaduw van de abdijsite van Herkenrode kan je genieten van lavendelvelden, een mediterrane tuin en een natuurpark met een kikkerpoel en vleermuizengrot.


De vele soorten lavendel worden . De bloemetjes zijn donkerblauw en bloeien in juni en juli. Het is de meest voorkomende soort in de tuin en een mediterrane plant. Wil je ook direct lavendel kopen?


Er zijn er ongeveer soorten en met de kruisingen erbij zijn het er maar liefst 150. De meest voorkomende in de tuin is de Lavandula angustifolia en als tweede komt de kuiflavendel (Lavandula stoechas). In de plantenindex vind je meer informatie over de soorten . De lavandula angustifolia is het . De lavandel kan worden onderscheiden in een aantal ondersoorten.


Het geslacht is terug te vinden in veel tuinen omwille van de paarse kleur en de geur van de bloemen.

De struik wordt niet hoger dan een meter en niet breder dan een halve meter. Doordat lavendel al heel lang wordt gekweekt zijn de meeste tuinplanten hybriden en cultivars en een juiste determinatie is vaak bijzonder moeilijk. Lekker relaxen met een Franse zonaanbidder Vakantie!


Een lekker Frans zonnetje en eindeloos golvende paarsblauwe lavendelvelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.