dinsdag 23 augustus 2016

Elektriciteitshuisje

Een transformatorhuisje (of in Vlaanderen doorgaans elektriciteitscabine genoemd) speelt een rol bij het transport en de distributie van elektriciteit. Het gebouwtje herbergt een of meer transformatoren. Het mogelijke verband tussen kinderleukemie en elektromagnetische velden is alleen aangetoond voor (bovengrondse) hoogspanningslijnen. Er zijn geen onderzoeken waaruit blijkt dat de verhoogde kans op leukemie voorkomt bij andere stroomtoepassingen of bij transformatorhuisjes.


Lewenborg heeft weer stroom na dramatisch ongeluk bij elektriciteitshuisje.

De wijk Lewenborg in de stad Groningen heeft weer stroom. Een groot deel van de wijk had sinds donderdagmiddag geen stroom door een storing, die is ontstaan na een ongeluk tijdens . Eén keer met je ogen knipperen en je bent er voorbij. En dat is jammer, want het verdient meer aandacht. Het staat een beetje verscholen tussen twee huizen aan één van de toegangswegen richting het centrum van Culemborg.


Een paar jaar geleden ben ik gaan kijken bij een leuk huis in de buurt. Het was namelijk best goedkoop voor zoveel slaapkamers. Voor mij een reden om daar niet voor te kiezen.

Het overnemen van de woorden van het MWB puzzelwoordenboek is alléén toegestaan met een licentie. Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het puzzelwoordenboek geen hulp kan bieden? Geacht forum, Op ons eigen terrein staat een transformatorhuisje, elektra.


Deze is geplaatst in de jaren 80. Echter staat dit huisje nergens beschreven en we zijn het zat dat te pas en te onpas er volk op het erf staat. Ook lopen er leidingen verder over ons erf war we zelf niks aan hebben. Het laatste nieuws het eerst op NU.


Binnen bevindt zich een marmeren bord voor de verdeling van de stroom naar de verschillende locaties. De nog juist zichtbare schuur ernaast is verdwenen. Het elektriciteitshuisje is nog steeds in tact. In een elektriciteitshuisje wordt elektriciteit van tien- of vijftienduizend volt omgevormd naar 2volt.


De raffinaderij van Shell-Pernis wordt zondag stilgeleg na de brand die de avond ervoor uitbrak. De automobilisten en vrachtwagenchauffeurs zullen zich niet gerealiseerd hebben dat hun wielen pal over een hennepkwekerij . MAARHEEZE - Een monteur van netwerkbedrijf Enexis is woensdag op een onverwachte plek op een hennepkwekerij gestuit. STEENBERGEN - Een 29-jarige man is donderdagavond gewond geraakt tijdens een inbraak in een elektriciteitshuisje in Steenbergen. Hij was bezig koper te stelen toen het mis ging.


De man is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Modelspoorgroep Valkenswaard. Vanachter het elektriciteitshuisje zagen de jongens dat Loeka haar fiets in de schuur zette en samen met de anderen door de keukendeur naar binnen ging. Vrij snel kwamen ze weer naar buiten en ze liepen langs het elektriciteitshuisje. Grijze blokken die er bijna om vragen om beklad te worden met graffiti.


Elektriciteitshuisjes zijn maar lelijke dingen. Daarentegen lijken de elektriciteitshuisje in de wijk De Bothoven wel kleine kunstwerken. Wie heeft toch die elektriciteitshuisjes beschilderd?


Doneer nu en maak dit project van The Hague Street Art mogelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.