maandag 29 augustus 2016

Moestuin deventer

Volkstuinen in de stad hebben voor veel inwoners een belangrijke functie. Niet alleen verbouwt u voor een laag bedrag uw eigen groente, volkstuinieren is een fijne en gezonde vrijetijdsbesteding. Als u zelf niet tuiniert, dan is een volkstuin een rustige groene plek om te wandelen.


Scholen, kinderdagverblijven, buurtgroepen en de senioren van verzorgingshuis leggen een eigen moestuintje aan onderhouden die. Wat is het verhaal van de .

Aan de overkant van de IJssel, op De Worp, staan verschillende gebieden al onder water. Maar ondanks het hoge water . De laatste jaren heeft de belangstelling voor de volkstuinen een enorme vlucht genomen. Hierdoor zijn de wachtlijsten voor enkele complexen (te) lang geworden.


Vorig jaar ben ik begonnen met groente te zaaien in de makkelijke moestuin , gebaseerd op square foot gardening. De Vereniging hanteert een wachtlijst voor belangstellenden voor een moestuin. Van ieder lid van de vereniging wordt een actieve opstelling verwacht.

Dat wil zeggen: niet alleen de eigen tuin verzorgen, maar ook . Ook een licht vervuilde grond kan zowel het werken in de moestuin als de gewassen ongezond worden. Het werken in de tuin kan inademing met grondstof veroorzaken, bij het schoffelen, harken en grasmaaien. Als je begint met moestuinieren, is het wel zo leuk dat het lukt. Daarom is hierna een overzicht opgenomen van meerdere rassen van overblijvende groenten.


Het is geen uitputtende lijst. We zijn benieuwd naar jouw ervaring met het kweken van de hierna besproken groenten. Verder zijn er vaak ook opgekweekte plantjes . Met een druk op zijn iPad bestuurt hij zijn overdekte moestuin , een zeecontainer vol verticale groentebedden en apparatuur. Contactpersoon: CATHY VERSCHOOR Tel. Zou u graag meer weten over het hoe en waarom van een ecologische moestuin , hoe een goede composthoop te maken, wat . Deventer : een moestuin in een container.


Zo ja, graag kort omschrijven. Heeft u al ervaring met een moestuin ? Stuurt u mij meer informatie.

Deze initiatieven kunnen bestaan zolang. Je gaat met een 10- stappenplan de deur uit en je kunt direct aan de slag. Ook harde werkers met een grote tuin kunnen hiermee experimenteren. De workshop is maart van 20.


In een eeuwenoude moestuin op een Nederlands landgoed werken 85-jarige snoeimeester Jan en tuinman Daan aan de leibomen. Tijdens het snoeien hebben de mannen gesprekken over voedsel, het weer, de wereld en delen ze kennis op het gebied .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.