woensdag 24 augustus 2016

Zelf groente verbouwen

Zorg voortaan voor je eigen voorraad geur- en smaakmakers en leg zelf een kruidentuin aan. Moestuinen zijn überhip. Wil jij ook graag je eigen voedsel verbouwen , maar heb je weinig ruimte? Er zijn veel creatieve en effectieve manieren om toch aan de slag te kunnen – buiten én.


Vind alle informatie op Goed Boeren in de Stad!

Hoe begin je een moestuin in de stad? Van de basis over de moestuin tot het zelf kweken van biologische groenten en fruit. Onze tuin is niet al te groot. Er staat een klein schuurtje, we hebben een terras, een paar struiken, een pergola met wat klimplanten en een paar meter gras.


Veel plek voor een groentetuin was er dus niet. Maar we vonden het toch leuk om wat eigen groente en kruiden te verbouwen. Met wat creativiteit, een .

Deze groenten zijn niet moeilijk om zelf te kweken in je moestuin. Genoeg ruimte, voldoende water en de juiste tijd om te oogsten is alles wat ze nodig hebben. Start vandaag nog jouw moestuin. Leer stap per stap groenten kweken , zaaien en oogsten. Download onze gratis moestuin kalender en ga vandaag aan de slag!


Misschien heeft het ook wel te maken met dat mensen weer dingen met elkaar willen doen. Dat ze de buren beter willen leren kennen door samen groente te verbouwen. Veen vermoedt dat sommige nieuwe moestuinders de snelle samenleving proberen te ontvluchten door zelf te gaan zaaien en . Een moestuintje aanleggen is een. We gaan eens wat leuks proberen! De bedoeling is dat je een pompoen kweekt, die zo zwaar mogelijk is.


Je mag zelf kiezen welk ras pompoen je hiervoor gebruikt, maar een tipje: De Atlantic Giant is. Steeds meer mensen verbouwen zelf hun eigen groente en fruit. Dat is best te begrijpen, want veel verser wordt het niet.


Ook al heb je eigenlijk geen ruimte voor een grote groentetuin , op een balkon kun je ook aardig wat doen. Of je doet zoals Dirk de Groot, die in Amsterdam een moestuintje huurt.

De moestuinbak staat al klaar om groente te kweken op mijn balkon. Een van de woontrends die al jaren een hype is, is groente verbouwen in eigen tuin. Naast dat het lekker is om verse groente uit eigen tuin, is het voor kinderen ook heel leuk en leerzaam.


Het begint natuurlijk bij het planten van een plantje. Hoe leuk is het als het plantje inmiddels zo groot gegroeid is, dat . Wat leuk dat je ons weer hebt gevonden. De afgelopen maanden zijn wij druk geweest om de site volledig in een nieuw jasje te steken.


Hier vind je alles over pootgoe zaden en stekken. Over hoe je ze het beste kunt beschermen en informatie over wisselteelt. Wellicht heb je vragen of . Tegenwoordig ben je als thuiskweker niet meer gebonden aan potjes met aarde, maar kun je ook groente kweken op water. Dit doe je met de zogenaamde hydroponics.


Aan deze bak gevuld met water . Nu het consumentenvertrouwen afneemt wordt zelf voedsel verbouwen en dieren houden steeds populairder. Hier zeven stappen naar zelfvoorzienend zijn. Een verticale tuin is wellicht een van de meest efficiënte manier van groenten of kruiden verbouwen.


Het idee is dat potten of bakken boven elkaar . En niet voor niets: steeds meer mensen ontdekken de voordelen van je eigen groente kweken. Wil je je eigen voedsel verbouwen , maar heb je weinig ruimte? Wij hebben vijf geweldige manieren gevonden om ondanks het ruimtegebrek toch je eigen biologische groente te verbouwen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.