dinsdag 30 augustus 2016

Sanseveria luchtzuiverend

Heb je geen groene vingers, maar wil je wel groene kamerplanten in huis? Misschien niet moeders mooiste of meest geliefde plant maar de sanseveria is wel in staat om ook 's nachts behoorlijke hoeveelheden zuurstof te leveren. Vrouwentongen aka sanseveria – kadotip.


Benzeen zit doorgaans in . Naast haar luchtzuiverende eigenschappen, heeft de gel van de plant ook een positieve invloed op (brand)wonden en uitslag. Deze kamerplant zet je best op een zonnige vensterbank.

Een oplettende lezer wees mij in de reacties op dit artikel m. Het is een groenblijvende, meerjarige plant. Dit is dus een geschikte plant voor in de slaapkamer. De vrouwentongen filtert benzeen en formaldehyde. Bovendien hebben ze dikke wortelstokken of rhizomen en kunnen door die eigenschap prima water vasthouden. Hierdoor is het product eenvoudig te verzorgen.


Natuurlijk zijn er nog veel meer planten met een luchtzuiverende werking, zoals de graslelie, aloë vera, sanseveria en de chrysant. Daarnaast staat de plant bekend om zijn luchtzuiverende werking.

Neem vooral eens een kijkje bij een lokaal of online tuincentrum om een indruk te krijgen van het aanbod en de eigenschappen van de verschillende soorten planten. Deze plant haalt stikstofdioxide – een bijproduct van uitlaatgassen en kunstmest – uit de lucht en neemt formaldehyde op, dat in textiel- en houtproducten zit. Scindapsus of duivelsklimop (Epipremnum aureum).


Een makkelijke, zuurstof producerende én luchtzuiverende plant! De plant filtert de lucht van benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen en xyleen. De plant produceert, net als Aloe vera, vooral 's nachts zuurstof. Ideaal voor op de slaapkamer dus! De plant doet het goed op een matig lichte plek.


Sansevieria ( sanseveria ). Ze zet giftige stofjes namelijk om in zuurstof. En dan is ze ook nog eens ijzersterk en makkelijk. De woestijnplant heeft zich met gemak aangepast aan . In het kort: Zeer weinig.


Sommige onderzoeken bedelen de sansevieriaplant eigenschappen toe als het verminderen van hoofdpijn, oogirritaties en ademhalingsproblemen. De sansevieria kennen we ook als de kantoorplant bij uitstek. Een betere lucht in je slaapkamer zorgt uiteraard voor betere slaap en een meer productieve.


Helaas worden ook veel fabels verspreid over de luchtzuiverende werking van planten. Iedere plant is in meer of mindere goed voor milieu en welzijn, maar dat betekent nog niet dat deze planten ook echt sterk luchtzuiverend zijn.

Hij filtert allergenen uit de lucht en is daardoor erg fijn voor mensen met astma. Het bijzondere aan deze plant is dat deze koolstofdioxide in de avond omzet tot zuurstof, in tegenstelling tot andere planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.