maandag 29 augustus 2016

Muizen huis

Wist je dat je het Muizenhuis op maar liefst twee plekken in Amsterdam kunt bezoeken? Er staat namelijk een heel groot Muizenhuisdecor tentoongesteld in de Openbare Bibliotheek. Koop hem op onze website. Na een voorstelling vol muziek in Carré rondom het tweede boek van Karina Schaapman én een app vol geluidseffecten, is het nu tijd voor het eerste Muizenhuis luisterboek.


Het kon niet uitblijven.

Dit bijzondere luisterboek bevat verhalen uit het eerste en tweede boek, die worden voorgedragen door Dieuwertje Blok. Ze woont daar samen met haar moeder in een heel klein kamertje. Julia woont zeshoog middenachter. Ze heeft geen vader, broertjes en zusjes en geen opa en. Een vrolijk abc om kleine muizenhuisliefhebbers kennis te laten maken met de letters uit het alfabet.


De A is van Appeltaart, fruitig en zoet. Die van oma is lekker, wat kan ze dat goed! Er komt een achtbaan die zo hoog is dat hij wel tot de derde verdieping van het Muizenhuis reikt.

Ze kunnen niet wachten to. Bij elke bestelling een gratis handgemaakte mini. In die kamers zijn heel veel muisjes hard aan het werk. De bakker bakt taartjes, de schilder maakt een portret en de werklui sjouwen zware zakken.


Muizen knagen aan etensvoorraden, maar ook aan kabels en isolatiemateriaal. Een paar simpele maatregelen zijn meestal voldoende om muizen in huis te voorkomen. Tref je ze toch aan, dan kun je ze vaak met milieuvriendelijke . In deze muzikale en tot de verbeelding sprekende voorstelling komt de wereld van het Muizenhuis op een bijzondere manier tot leven.


De voorstelling is gebaseerd op de . Ze houdt dus niet van saai en trekt er graag op uit, op avontuur! Dat doet ze het liefst met haar beste vriendje Sam. Ik ben een groot fan van de boeken over het Muizenhuis en ik kan me bijna niet voorstellen dat je de boeken nog niet kent.


Vind muizenhuis op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel. Dit briljante trucje zorgt ervoor dat ze meteen rechtsomkeert maken. Muizen : de een haalt er zijn schouders over op, de ander springt gillend op een stoel om daar voorlopig .

Binnen een half jaar is het zes keer herdrukt, ruim 50.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.