dinsdag 25 november 2014

De japanse tuin

Het concept van de Japanse tuin is afgeleid van de Chinese tuin en werd samen met het Taoïsme in Japan geïntroduceerd. De eerste Chinese tuinen werden rond 7na Chr. In de eeuwen hierna maakte deze manier van tuinontwerpen haar eigen ontwikkeling door. Welkom bij de Japanse tuin.


De Japanse Tuin is het pronkstuk van landgoed Clingendael. Hier zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien.

De tuin is heel kwetsbaar. Daarom is de Japanse Tuin slechts weken in het jaar geopend. In de historische tuin zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. In het water van de Kom aan de Kolenkaai, vlak bij een bekende discotheek, steekt het hoofd van het lijk van een jonge man boven het dunne ijslaagje uit.


Een zestienjarige discotheekbezoekster die over de kaaimuu. Door de kwetsbare en zeldzame beplanting is de tuin slechts weken per jaar open. De najaarsopenstelling komt er weer aan en met alle prachtige herfstkleuren is de tuin echt een plaatje. Van zaterdag oktober tot en met zondag oktober .

Een Japanse tuin is een plek om tot bezinning te komen en eventueel wat te mediteren. Een practige kleurrijke tuin, vol zeldzame (bloesem)bomen, planten en originele Japanse onrnamenten. Omdat de tuin heel kwetsbaar is, is hij slechts weken in het jaar geopend. De charmante hoofdinspecteur Lies Rutten . Zaterdag is de Japanse Tuin in Clingendael weer geopend.


Tot en met zondag oktober is de bijzondere tuin open voor publiek. Wethouder Boudewijn Revis van Buitenruimte verrichtte de openingshandeling en daarmee ook de start van de Haagse Groenweek. Ook werd door hem de de nieuwe club . Het verwijst naar de rijke geschiedenis en staat voor traditie. Lees reviews van Japanse Tuin Hasselt Limburg (België) België.


Ontsnap even aan de city buz en ga helemaal zen weer het stadleven in. De schuifpanelen, de shojis, waren in de oorlog verloren gegaan en zijn nu in Japan bijgemaakt. Beste boek dat ik ooit gelezen heb!


Ik heb het in ruk uitgelezen omdat ik het zo boeiend en keispannend vond! In het weekend van zaterdag en zondag augustus, organiseert de Japanse Tuin een bonsai expo ter ere van zijn jarig bestaan en het Yokoso Festival. Het is een heel spannnend boek. In samenwerking met Alain Devroo, lid van de bonsai club te Zonhoven, zullen er dat weekend heel wat bonsai te bezichtigen zijn in en rond het paviljoen van de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.