vrijdag 28 november 2014

Groene muur maken

Naast deze oppervlakte hebben we echter ook een flinke muur van meter breed en meter hoog, daar moeten zeker ook groene vierkante meters van te maken zijn dacht ik zo. Op zoek dus naar inspirerende voorbeelden, maar ook tips hoe je een verticale tuin (of “green wall”) nu eigenlijk opbouwt en . Opgebouwd uit slimme kunststof bakken kunt u eenvoudig zelf een verticale tuin maken. Plantenwand in een serre opgebouwd uit groene modules.


Wand in kantoor omgeving. Inclusief een netjes weggewerkt automatisch water- en voeding systeem.

De plantenwand bakken zijn eigenlijk . Met deze vorm van tuinieren, gebruik je gevels en muren om er planten op te laten groeien. Wil je, net als in de foto hierboven, dat je nog door de muur heen moet kunnen kijken? Of kies je er door middel van hangplanten voor dat het één groen geheel wordt? Heb je geen groene vingers, maar droom je van een weelderige tuin?


Of je laat een muurtuin helemaal op maat maken. De druppelaartjes in de slang geven vier liter per uur water. Een uur per dag water geven volstaat. Zo blijven je planten langer groen !

Miranda, Froukje, Thomas en Tom zijn druk bezig met de Maakplaats. Om de Maakplaats een groene uitstraling te geven, richt Tom zich op het maken van een wand met planten. Verticaal tuinieren is een trend! Een uniek systeem dat is ontworpen voor verticale tuinen en groene muren.


U kunt naar wens de units apart plaatsen op een horizontaal oppervlak of een rek personaliseren of gebruik maken van het wand-ophangsysteem om een verticale tuin te creëren. Voor meer info zie de website van Pals Kunsthagen. Kleine ruimtes worden tóch groen , denk aan balkons of ommuurde binnenplaatsen. Een verticale tuin, of groen dak, werkt isolerend en bespaart dus energie.


Je kunt met elk budget een verticale tuin maken of kopen. Het werkt geluiddempend. Een saaie muur of schutting . Als je een balkon of kleine stadstuin hebt is een verticale tuin (of muurtuin ) de perfecte manier om een groene leefomgeving te creëren en ook nog een plekje over te houden voor je terras.


Je kunt gemakkelijk zelf een verticale tuin of muurtuin maken. Genoeg om horizontaal flink te zwoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.