dinsdag 25 november 2014

Rood hardhout

Jatoba hout, zeer geschikt voor hardhouten vloeren en parket. Muiracatiara hardhout wordt veel toegepast vanwege de decoratieve uitstraling en de typische hardhout eigenschappen (duurzaam en sterk). Bij schaven wordt het bijzonder glad en het voelt dan een beetje vettig aan. Kleur: Rood met zwarte. Timborana is geschikt als constructiehout, gevelbekleding, balkhout, vlonders en bankplanken.


Bijzonderheden: Het kernhout van Timborana hout is goed te onderscheiden van het spinthout.

Er komen ook lichtere gedeelten voor . Grofweg kan je zeggen dat hardhout dubbel zo lang meegaat als naaldhout. Uiteraard hoe dikker bijvoorbeeld een tuinpaal hoe langer de levensduur. Loofhout wordt ook wel hardhout genoem naar het Engelse hardwoo wat niets zegt over de hardheid van het hout.


Ook binnen hardhout zijn . Er zijn ook loofbomen die heel. Denk bijvoorbeeld aan meranti, een groep handelshout waarbinnen onder andere rode , witte en gele meranti kunnen worden onderscheiden. Meranti is een verzamelnaam voor een aantal houtsoorten, die afkomstig zijn uit Zuidoost-Azië.

Het in Nederland geïmporteerde hout is voornamelijk uit Maleisië en Indonesië afkomstig. In Nederland zijn deze op zeer grote schaal gebruikt, en zijn lang het voornaamste (bijna enige) tropische hout geweest dat in de bouw . Binnen zachthout en binnen hardhout komt echter een grote variatie in hardheid voor. Zo is balsahout afkomstig van de loofboom Ochroma lagopus en dus hardhout , maar in werkelijkheid is balsahout zeer zacht, terwijl hout van de venijnboom (Taxus baccata) en de moerasden (Pinus palustris) veel harder is dan het hout. Houtsoorten Houthandel Van Dam reist over de gehele wereld om een zo breed mogelijk assortiment aan tropisch hardhout en Noord-Amerikaans naaldhout te.


De herkomst van het geslacht Shorea heeft een groot verspreidingsgebied. Toelichting: de met rood aangegeven houtsoorten zijn als ongeschikt aangegeven in verband met de hoge concentratie geurstoffen die bij de verbranding vrijkomen en die in het algemeen als onaangenaam worden ervaren. Hoekprofiel in rood hardhout met een buitenafmeting van 20xmm en een lengte van 270cm.


De kleur van Meranti kernhout varieert sterk van donkerrood tot licht roodbruin en van bleekroze tot rozerood. Aangezien diverse boomsoorten, ook van verschillende herkomst, van het geslacht Shorea rode meranti leveren, zijn kleurnuances en gewichtsverschillen in een partij hout altijd aanwezig. Hout met historie verkoopt een groot assortiment gesorteerde authentieke wagonplanken tegen scherpe prijzen. De wagondelen hebben een.


In het optimale groeigebied is ze koraalrood met zwarte strepen (Gabon) of homogeen rood in Kameroen. Het hout is geschikt voor het maken van een uniek object, . Hout wordt doorgaans verdeeld in twee categorieën, te weten hardhout en naaldhout. Op deze pagina treft u een overzicht aan van alle hardhout - en naaldhoutsoorten waarover Eppinga beschikt en de herkomst van de verschillende houtsoorten. Wanneer u meer informatie over een specifiek houtsoort wilt, .

Een edele, uiterst duurzame houtsoort (klasse I). Zeer vormvast en daardoor ideaal voor het gebruik van buitenconstructies waaraan hoge eisen van uitzicht, sterkte en duurzaamheid gesteld worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.