donderdag 27 november 2014

Leibomen erfgrens

Onze buren hebben (zonder er ons van op de hoogte te stellen) een overkapping geplaatst. Deze steekt ruim boven de gemeenschappelijke erfafscheiding uit, en is duidelijk zichtbaar vanuit onze aanbouw. Wij willen om het zicht te veraangenamen een leiboom plaatsen voor deze muur, maar vragen ons . De buren hebben een schutting geplaatst op de erfgrens.


Wij hebben de bomen er voor geplaatst.

Moeten wij de bomen nu weghalen? Waar kunnen we überhaupt goede informatie vinden over de afstand van de leibomen en de erfgrens. Deze leibomen zijn inmiddels meter hoog, meter lang en meter breed (niet geleid langs de erfgrens ). Ook zijn de bomen overhangend op het gehele pad achter.


Ik neem aan dat de leibomen niet op . Hallo, ik heb me al suf gezocht naar een antwoord op de vraag of leibomen nu beschouwd worden als boom(met plantafstand op twee meter) of als een haag ( met een platafstand op cm.) Ik zou er namelijk graag een paar aanplanten. Het laatste wat ik gelzen heb is dat als ze niet hoger wordt den 20 . Dat betekent dus dat deze in principe op twee meter van de erfgrens gezet moeten worden.

Uiteraard kun je de leibomen wel dichterbij zetten, maar dan loop je het risico dat de buurman op . Leibomen worden tegenwoordig nogal eens dicht op de erfgrens geplaatst. Maar is de rechter het daarmee eens? De vraag was hoeveel leibomen je op een stuk van meter plant. Bomen moeten meter uit de perceelgrens worden geplant. Antwoord: Ja, dat mag de gemeente doen.


Dit moet dan wel door de gemeente zijn opgenomen in een zogenaamde Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Twee meter van de erfgrens. De hoofdregel is dat er geen bomen mogen staan binnen twee meter van de grenslijn. Hierbij is de afstand van de . Die zijn veel platter tenslotte en ik zie ze wel vaker, ook in voortuinen, direct langs de stoep staan. Maar waarom wil je perse bomen plaatsen?


Je kunt ook een afscheiding maken van gaas en . Er zijn verschillende regels voor de afstand van een boom of heg tot de erfgrens , en wanneer verwijdering is toegestaan. Onze diepe tuin was altijd gelegen naast een weiland. Helaas onstaat er nu een nieuwbouwwijk.

Als je de boom niet kunt zien, bijvoorbeeld omdat hij minder hoog is dan de schutting tussen de erven, kan er geen verwijdering worden geëist. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweer zijn leibomen gewoon bomen in het kader van dit artikel en zullen die ook in beginsel twee meter uit de erfgrens moeten staan. Re: planten van leibomen. Niet elke gemeente houdt de regel van meter aan.


Dit kan wel degelijk per gemeente verschillen. Fruitbomen van welke soort ook mogen als leibomen , aan elke kant van de muur tussen twee erven, geplant worden zonder dat een afstand in acht wordt genomen. Is die muur niet gemeen, dan heeft alleen de eigenaar het recht hem als steun voor zijn leibomen te gebruiken. Alleen met toestemming van uw buren is dichter op de erfgrens plaatsen geen probleem. Die toestemming heeft overigens pas werking tegenover latere buren als die toestemming via de notaris als erfdienstbaarheid wordt gevestigd en wordt geregistreerd bij het kadaster.


Een boom, leiboom , heester of heg die . Burenrecht: bomen en struiken. Overlast van de buren, wat nu? Het is een veel voorkomend probleehet ondervinden van hinder van de tuin van de buren.


Overhangende takken, een heg die ver over de erfgrens groeit of boomwortels die het terras vernielen. Wat kunt u hier tegen doen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.