vrijdag 28 november 2014

Hulst plant snoeien

Zuilvormen zijn zoals de natuur het heeft bedacht. En je hebt zuilvormen waarbij de kweker een kleine. Spring naar Struiken en solitaire planten van Ilex - Alleen het overtollige scheuten verwijderen en verkeerd staande takken eruit snoeien.


Je zou dit ook vormsnoei kunnen noemen om de natuurlijke vorm te behouden. Eventueel ook jaarlijks snoeien zoals de haagvorm maar dan heeft u minder bessen. Voor degenen die het geen probleem vinden om vaker te snoeien mag er naar voorkeur vanaf mei tot september gesnoeid worden.

Haagplanten zoals Taxus, Buxus, hulst en liguster hebben slapende knoppen. Als deze soorten diep teruggeknipt worden zullen ze er wat kaal uitzien maar naar verloop van tijd altijd weer . Als u de haag wel redelijk strak wilt houden, zult u mogelijk in oktober de meest uitstekende takken weg moeten snoeien. De Ilex verdraagt sterke snoei , zelfs indien je een heel oud verwaarloosd exemplaar met een beugelzaag tot een meter boven de grond afzaagd zal deze weer uitlopen, en uiteindelijk weer een mooie gedrongen struik worden.


Een hulst is namelijk moeilijk te verplanten. Een plaats in de volle zon bevordert de kleuren van bonte hulstsoorten. Is de hulst struik erg kaal en verhout of zijn de takken zo lang dat ze naar beneden hangen snoei dan in het vroege jaar gerust tot het kale hout.


Zelfs op de kale takken en stam zal de hulst weer gaan uitlopen ook al kan het wel een of twee seizoenen duren. Vervolgens elk jaar de struik in model knippen zodat de hulst.

Hoewel de vrouwelijke planten natuurlijk opvallen door de mooie vruchten, hebben de mannelijke planten vaak weer opvallender blad. Zo is het gelukkig eerlijk verdeeld. Het is een van de weinige planten die het verdraagt als de plant tot de stam kaal gesnoeid . Hulst verdraagt een sterke snoei.


Prune holly shrubs in the mid-winter or early spring after the red berries have gone and keep the plant from. De Japanse hulst dient minimaal twee keer per jaar gesnoeit te worden, drie keer per jaar is aanbevolen. De snoeitijd is vanaf mei tot en met september.


Zo kun u bijvoorbeeld een keer snoeien in mei, een keer snoeien in juli en de laatste keer snoeien in september. U kunt het beste uw haag snoeien bij bewolkt weer, . De permanent groene tuinplant biedt bijvoorbeeld een veilig thuis aan vogels, weert ongenode gasten uit de tuin en is heel geschikt om in vorm te snoeien. Geef hulst in november een plekje in de tuin of op het terras en geniet ieder seizoen van deze tuintopper.


De bleekgeel en groene, leerachtige bladeren van de hulst zijn getand en voorzien van stekels. Hoi Jeannette, de Ilex crenata is ongeveer even duur als een Buxus. Hij groeit sneller in de breedte. Als je hem als haag wilt gebruiken, moet je regelmatig snoeien dan lijkt het of hij langzamer groeit.


Bloeiperiode, mei, juni. Snoeimaand , april, september. Volwassen plantgrootte (cm), 400.

Ilex aquifolium met rode bessen wordt veel gebruikt tijdens de kerstperiode voor versierigen, maar er zijn meer bijzondere soorten hulst die prachtig staan in de tuin. De beste periode om bladhulst te snoeien is eind februari of begin maart. Eerder is niet verstandig, omdat de takken dan in kunnen invriezen. Wanneer de hulst als haag of andere snoeivorm gebruikt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.