vrijdag 21 november 2014

Groene aanslag op hout

Groene aanslag verwijderen van hout. Houten meubilair is mooi en stoer, en als je handig bent heb je wat uitgezocht dat maanden per jaar buiten kan staan. Maar het wordt ook vies.


De schoonmaak gaat helaas niet vanzelf en dus moet je . Is je houten picknicktafel, de houten schutting of ander houten tuinmeubilair groen geworden van de aanslag ? Of is de bestrating groen van de algen?

Vooral op hout is het ten zeerste af te raden om met de hogedrukreiniger de groene aanslag weg te spuiten. Het water dat onder druk op het hout klettert beschadigd de oppervlakte en verpulverd de bovenste laag. Wanneer er sprake is van groene (alg) aanslag op de schutting of je terras dan kun je een vergifspuit vullen met deel azijn en deel water en hiermee de schutting besproeien.


Vooraf dien je de plek wel vrij te maken van zand en bladeren. Meestal gaat het om algen. U kunt dit voorkomen door houtverf te gebruiken.


Iedereen heeft er last van in de tuin en op het terras: groene aanslag. We hebben tips van de expert en luisteraars!

De verschijning van algen en mossen is niet mooi en is bovendien gevaarlijk ook. De ondergrond wordt gladder waardoor je snel kan uitglijden. Verschillende materialen waaruit de meeste tuinpaden, terrassen of opritten zijn gemaakt zoals tegels, hout , natuursteen , zijn plaatsen waarop groene aanslag snel opduikt.


Het verwijderen van deze groene aanslag is dan ook echt een klusje voor het voorjaar wanneer je weer gebruik wilt gaan maken van je terras of balkon. Grund van Moose Färg is effectief middel om schimmel en groene aanslag op hout te verwijderen en te voorkomen. Eenvoudig en effectief met Ranex Rustbuster hout.


Klik hier en ontdek de tips van Tante Kaat om die groene aanslag te verwijderen! Met een hogedruk krijg je alles wel schoon, maar is de kans dat je het hout beschadigd ook aanwezig. Daar wordt het hout er vaak ruw van, ook niet echt een voordeel want dan wordt het het jaar erop nog sneller groen. Ik heb geen ervaring met het HG spul, ik heb pas mijn vlonder met Pokon aanslag. Omdat teakhout prachtig staat in de tuin zie je ook dit seizoen weer veel teakhouten tuinmeubelen.


Na verloop van tijd kan het voorkomen dat er groene aanslag ontstaat op het hout , zeker als het vochtig weer is . Test groene aanslagverwijderaars. De lente is weer begonnen dus tijd om de tuin weer helemaal op orde te brengen. We zien dit ook duidelijk terug op onze site.


Je bent dus niet de enige die . Het kan zijn dat uw teak tuinmeubelen na verloop van tijd een groene aanslag ( algen en mos) hebben gekregen. Dit kan voornamelijk voorkomen als er een periode vochtig weer is geweest.

Dit groen op je vlonder is niet alleen lelijk, het maakt jouw houten vlonder ook nog eens spekglad! Deze groene aanslag is weer. Daar komt bij dat algen en mos op den duur het hout aantasten. Voor zowel het zicht, de veiligheid als de . Hallo, kan je groene aanslag op hout , banqirai van een terras op dezelfde manier bestrijden als je dat doet met klinkers ? Heeft iemand dat al gedaan ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.