woensdag 26 november 2014

Snoeien magnolia

Wanneer magnolia snoeien en hoe. Als de magnolia in april bloeit, is het echt lente. Magnoliaceae – magnoliafamilie. Helaas gebeurt het wel eens, dat de. Later in het jaar zijn al .

Ontzettend mooi en een voorbode van de. Uit ervaring : mijn magnolia is ongeveer drie meter hoog en een diameter van meter en staat eigenlijk te dicht bij het huis (meter) Heb een minimum gesnoeid en heb er spijt van. Een magnolia of beverboom is gewoon te prachtig om te snoeien en verdraagt dit slecht. Je krijgt dan onmiddellijk veel scheuten die om het . Wilt u toch snoeien , lees dan hier wanneer en hoe u dat het beste kunt doen.


Deze bladverliezende boom of struik groeit van zichzelf heel mooi, . Ook handige informatie over bloembollen en planten. Het hout is zeer zacht en maakt kans te gaan rotten.

Snoei de magnolia liever niet. Lees meer over bomen snoeien. Het vocht wordt dan beter vastgehouden in de grond. Er is een lichte snoei nodig om jonge planten te vormen. Daarom snoeien tussen de . Beste leden, mijn magnolia heeft veel uitlopers en kruinen.


Is het verstandig om de magnolia te snoeien , de vraag is dan hoe en wanneer moet ik dat doen. Heb je een magnolia in de tuin en wil je graag weten hoe je deze kunt snoeien ? Ik wil graag m,n magnolia van meter hoog en breed snoeien omdat ie gewoonweg te groot word. Ik weet dat je hem zo min mogelijk moet snoeien maar nu den. Hij bloeit in de maand mei met geurende paarsroze opstaande bloemen die donkerder van kleur zijn nabij het centrum.


Hij houdt van een standplaats in volle zon of lichte schaduw en prefereert een niet te zware, zure tot neutrale vochthoudende grond. Deze magnolia is onderhoudsarm, behoeft weinig snoei en is redelijk . Het snoeien van de magnolia. Prachtig, groot leerachtig blad.


Alleen takken die in ongewenste richting groeien zou je eventueel af kunnen zagen. Dit kun je het beste na de bloei doen, in het voorjaar of de zomer.

Onze magnoliastruik (max hoogte meter volgens het kaartje) is deze zomervakantie wel heel erg in de breedte gegroeid. Na de bloei de struik weer in vorm knippen. Doe dit zo min mogelijk.


Type klus: Bomen of struiken snoeien. Aantal meters te snoeien heg: 0. Materiaal verzorgd door: De vakman. Eerste werkdag: Zo snel mogelijk . Dat kan wel eens praktisch zijn, want veel soorten willen flinke struiken of zelfs middelgrote bomen worden. De meeste mensen kennen de magnolia wel. Hij staat het liefst in de zon of halfschaduw en niet in de ruwe wind.


Houd als leidraad aan dat je een magnolia het beste direct na bloei kunt terugsnoeien. Houd er wel rekening mee dat drastisch snoeien in grote takken de groei kan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.