vrijdag 21 november 2014

Hagedissen in nederland

Herkenningskaart hagedissen. Op zandgronden en veengebieden in oosten, midden en zuiden van. Nederland , op vooral vochtige plekken. In heidegebieden, maar ook op dijken en in kleinschalig cultuur- landschap.


Te weten drie soorten slangen en vier soorten hagedissen.

Naast deze inheemse soorten zijn er ook enkele exotische reptielen door de mens geïntroduceerd. In de video zie je ze allemaal voorbij komen. De dieren krijgen levende jongen zoals de naam al zegt.


Dat is een voordeel voor reptielen die in koudere streken moeten overleven. Het voorkomt dat het uitkomen . De levendbarende hagedis is een relatief kleine soort met een maximale totale lengte van cm. Zie voor een overzicht bijlage 2.

Hagedissen In bijlage 2. Een veeleisende soort is de kameleon, behorende tot de familie van de Iguania. Ze zijn duidelijk herkenbaar. ProRail werkt normaal gesproken aan het spoor.


Maar de laatste tijd was het bedrijf juist bezig met. De beestjes moesten verhuisd worden. Noordelijk strekt het areaal zich uit tot aan de Poolcircel, met uitzondering van IJsland.


Levenswijze In maart ontwaakt de Levendbarende hagedis uit zijn winterslaap, die wordt gehouden in grote gras- en zeggepollen . De muurhagedis is een slanke, snelle hagedis met een va- riabele tekening. Zijn habitat wordt hier gevormd door steenachtige substraten,. Hij komt niet in de duinen voor, met uitzondering van Terschelling en plaatselijk in Zeeland (figuur 2). Figuur 2: Verspreiding van de . Als je op een zonnige zomerdag over de heide loopt, kan je met een beetje geluk een zandhagedis op het pad zien zonnen.


De lengte inclusief staart is ongeveer tot centimeter. De hagedis heeft een forsgebouwde kop en stompe snuit.

Ze eten van spinnetjes en insecten. Is er sprake van een algehele of regionale achteruitgang? Zijn de aantallen stabiel of treedt er herstel op en nemen aantallen dieren toe?


Voor zandhagedis, levendbarende hagedis , muurhagedis, ringslang en adder wordt geprobeerd inzicht . Ik weet van alle soorten dat ze cites A zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.