maandag 24 november 2014

Serre bouwvergunning

Het aanbouwen van een serre kan zonder vergunning , maar in sommige gevallen is een bouwvergunning wel nodig. Alleen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, kun je de serre zonder vergunning plaatsen. Zoals niet meer dan meter diep en een plat dak.


Hieronder vertellen we je meer over deze voorwaarden. Het kan hier gaan over een tuinhuis, poolhouse, vrijstaande carport,vrijstaande garage, serre … Hiervoor moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden: Er geldt een maximum van . Niet alle, maar bijna alle.

Veel is afhankelijk van het bestemmingsplan! De vergunningsvrije aanbouw is gebaseerd op de Bor bijlage II artikel 2. Daar gaan ook de folders van het ministerie VROM over. Artikel is ook een interessant . Moet je eigenlijk een vergunning hebben als je een veranda, serre of aanbouw wilt maken achter je woning?


Moet ik een vergunning aanvragen voor de bouw van een serre ? Hoe zit een bouwvergunning in elkaar? Lees alles over bouwvergunningen.

In dit artikel leest u meer over de bouwvergunning en of een bouwvergunning serre in uw situatie wel of niet noodzakelijk is. Heeft u een vergunning nodig voor een serre ? Om te bekijken of u een vergunning nodig heeft voor uw serre KLIK HIER. Bent u geïnteresseerd in deze diensten dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.


Plaatst u de serre of erker aan de voorkant of straatzijde? Voorkant of straatzijde. Dan hoeft u geen vergunning aan te vragen als u voldoet aan de uitvoeringsrichtlijnen. U moet het bouwplan wel van tevoren melden bij de gemeente.


Mag ik een tuinserre van 06m op 96m met een nokhoogte van 33m zonder bouwvergunning plaatsen op een grond die op het gewestplan staat als woonzone met landelijk karakter (Asse)? Zo ja, met wat moet ik rekening houden ? Zo neen, wat moet ik juist doen om deze vergunning te krijgen? Doe de Vergunningcheck van Omgevingsloket online.


Let op: bij monumenten en beschermde gezichten is weinig vergunningsvrij! Wijzigen draagconstructie: gaat u een open keuken maken door het openbreken van een dragende muur, dan heeft u een vergunning nodig. Gaat u een vergunningsvrije serre aanbouwen, dan is de daarbij horende constructieve doorbraak . Als u een aan- of uitbouw wilt plaatsen heeft u in sommige gevallen een omgevingsvergunning nodig.


Vergunning vrij bouwen in de tuin van blokhut, tuinhuis, Veranda en overkapping Vergunning Blokhut Vergunning Tuinhuis Vergunning Serre Vergunning Veranda.

Wanneer is een vergunning voor een blokhut nodig? Een schotelantenne bevestigen aan de achtergevel is geen probleem. Aan de voorgevel is altijd een vergunning nodig. Een serre aan de achtergevel is meestal ook toegestaan, al gelden er regels wat betreft hoogte, diepte en afstand tot de buren en de openbare ruimte. Hetzelfde geldt voor een schuur of . Bouwvergunning voor een serre.


Informatie over bouwvergunning en aanvraag bouwvergunning serre. Bijvoorbeeld als u gaat (ver)bouwen, slopen, een alarminstallatie plaatst of een boom wilt kappen. Via Omgevingsloket online kunt u nagaan of u een omgevingsvergunning nodig hebt. U kunt dan ook meteen de vergunning aanvragen. Wilt u een dakkapel plaatsen, kozijnen vervangen, een serre aan uw huis bouwen of een andere kleine verbouwing uitvoeren?


De gemeente kan snel een vergunning afgeven voor de volgende kleine bouwwerken: aan- en uitbouwen . Een Serrondos wordt meestal bijgebouwd enkele jaren nadat de woning af is, op een ogenblik dat er weer geld voorhanden is. Om een Serrondos te bouwen heb je altijd een stedenbouwkundige vergunning nodig. Hier kunt u ook de aanvraag . Burgemeester en wethouders van Deventer wezen een verzoek om bouwvergunning voor een serre af, omdat die in strijd was met een bepaling in een overeenkomst van verkoop. De serre zou voor een deel komen te staan op gron waarvoor bij overeenkomst door de gemeente was bedongen, dat daarop niet gebouwd .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.