donderdag 22 januari 2015

Beukenhaag onderhoud

Beukenhaag onderhoud ( Fagus sylvatica ). Wanneer moet je een beukenhaag snoeien. Ook tips voor bemesting en tijdstip aanplanten beukenhaag. De beukenhaag en haagbeuk hebben een gemiddelde verzorging nodig.


Bemest de beuken minimaal éénmaal per jaar.

Een goede mest is belangrijk voor de groei en kwaliteit van de beuk. Hagen A-Z van Ecostyle, te koop in de webwinkel. Een beukenhaag is een mooie manier om je tuin af te bakenen. Lees hier de eigenschappen van deze haagsoort en hoe je ze best plant en verzorgt. Zorg voor optimaal onderhoud van de beukenhaag , door bemesten, snoeien.


Wij adviseren dan ook als het weer en de grond het toe laat niet te wachten tot maart of april maar eerder te planten. Een haagbeuk of beukenhaag snoeien doe je minimaal een keer per jaar, voor de langste dag. Alles over een beukenhaag snoeien lees je hier.

De beuken, beukenhaag of haagbeuk snoeien, onderhouden en bemesten? Wij verzorgen het onderhoud van jouw tuin op deskundige wijze. Geef de (gesnoeide ) haag regelmatig water. Bovendien hebben ze de laatste jaren nogal veel last van ziekten, waardoor soms meters haag kapot gaan. De jongste jaren winnen vooral groene beuk, rode beuk en haagbeuk enorm aan . Zowel de echte beuk als de zogenaamde haagbeuk, een soort berk, kunnen als heg worden geplant en gesnoeid.


Uiteraard is er dan steeds verschil gemaakt tussen de echte . Van nature komt de beukenbladluis voor in beuken. In het eerste jaar na aanplanten kunt u een behandeling uitvoeren om de beuk sneller te laten hergroeien. Er zijn diverse biologische middelen verkrijgbaar om de luis te behandelen. Hoe langer u wacht met behandelen hoe moeilijker . Royale hagen voor elke tuin.


Of je nou in een paleistuin kijkt, of in een stadstuintje, een haag past vrijwel overal. Want als je goed kijkt naar de verschillende voor-. Deze bij ons welbekende . Wat is de beste grondsoort voor een beukenhaag ? Hoeveel plantjes gaan er in een meter haag ?

Let er wel op dat u dit doet op een bewolkte liefst mistige dag. Dit omdat de Beuken anders makkelijk kunnen verbranden door de zon. Er valt heel wat te weten bij het kopen, transporteren, aanplanten en onderhouden van een haagbeuk of een beukenhaag. Zo begint het al met de keuze tussen de twee.


Beide soorten zijn inheems, lijken sterk op elkaar op het eerste zicht maar behoren toch tot een andere familie en hebben enkele . Door het relatief eenvoudige onderhoud en de bladhoudende eigenschappen van de haag is de beukenhaag erg geliefd. Toch zijn er enkele dingen die u moet weten .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.