woensdag 28 januari 2015

Schimmel op kamerplant

Ik heb overal witte schimmel op kamerplanten. Ik veronderstel dat dit bladluizen zijn? Ik ben op zoek naar de oplossing. Ik zag ergens “spiritus” staan. Maar sorry, ik ben een leek.

Schimmel van kamerplanten verwijderen. Kamerplanten werken erg goed om de lucht in je huis te zuiveren. Dit heeft diverse effecten op de plant, het verliest groeikracht, kan bruine en gele bladeren krijgen of vervormingen. Uiteindelijk zal de plant de besmette bladeren afstoten. Een ander nadelige bijwerking van de wolluis is dat het honigdauw afscheidt, dit is de ideale groeigrond voor diverse schimmels.


Weinig tot geen bloemen? Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan.

Gezonde kamerplanten hebben niet snel last van plagen. Je voorkomt luizen, spint en andere plaaginsecten door planten de juiste plek te geven en ze goed te verzorgen. Warme, droge radiatorlucht, tocht en felle zon maken planten vatbaar voor ziekten. Geef ze niet te veel water, zodat de . Eender welke potgrond die ik koop om mijn kamerplanten in te verpotten beschimmelt bovenaan (dus de oppervlakte) binnen de week.


Het is een witte schimmel , eerst een soort dunne waas, daarna witter en vaster. Zie hier onze kamerplant. Er zit een soort witte schimmel op de bladeren, waarvan ik. Help mijn kamerplant is stervende!


Tuinforum onderwerp: onbekende schimmel op kamerplant (palm). Bekijk alle reacties via groeninfo. In hun suikerachtige uitwerpselen (honingdauw) ontwikkelt zich een schimmel die de plant met een zwarte schimmellaag bedekt (roetdauw). Er vormt zich een witte poederlaag op het bla. Eventueel een fungicide toepassen.


Planten met leerachtige bladeren hebben minder water nodig dan planten met weelderige zachte bladeren.

Snoeien kan sommige kamerplanten in model houden. Als potten of aarde wit uitslaan (zouten afgegeven door de wortels) is het de hoogste tijd om te verpotten. Als planten schimmel krijgen zoals bij de Begonia, . Ziektes op kamerplanten en planten in de tuin.


Luizen, kevers, vliegjes, schimmels en andere ziektes en ongedierte tasten je waardevolle tuin- en kamerplanten aan. Voor elke kwaal is er een andere remedie. Ik zet de meest voorkomende problemen met planten op een rij. Tot ongedierte rekenen wij al die vele kruipende, vliegende en wroetende schepseltjes in allerlei vormen en grotten, die uw beminde kamerplanten.


Kweekexpert Muna legt uit hoe je schimmel van je aarde kunt verwijderen, maar voorkomen is beter dan genezen. Waarschijnlijk zijn ze te nat geweest of zijn de plantenpotten niet goed gedraineerd. Prideke donderdag maart . Net zoals jij weleens ziekjes bent, krijgen ook kamerplanten soms te maken met virussen, bacteriën, schimmels of nematoden (rondwormen). Om deze plantenziekten te bestrijden, is het natuurlijk essentieel dat je weet waarmee je te maken hebt.


Wij zetten de symptomen van de belangrijkste kwaaltjes op een rij voor je. De kamerplant is helemaal terug van weggeweest. Ook kan er sprake zijn van een schimmel of een schommeling in temperatuur.


Je komt er eveneens alles te weten over kamerplanten en alle praktische vragen komen aan bod: de keuze van je planten, verzorging, maar ook stekken, zaaien en . Een plantenziekte kan veroorzaakt worden door verschillende organismen. De aantastingen door schimmels , bacteriën, virussen en nematoden worden meestal ziekten genoemd. De aantasting door insecten, mijten en andere dieren zoals vraat door wild en vogels, noemt men plagen.


De studie van de plantenziekten . Af en toe heb je een plant met een schimmelinfectie , in de tuin hangen helpt al, maar niet altijd en direct alles eruit gooien, als het moet. Bij kleine infecties gebruik ik Kaneel , las dat dat prima zou helpen en ruikt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.