donderdag 29 januari 2015

Hoe herken ik een tia

Deze verschijnselen duren meestal maar een paar minuten, en meestal niet langer dan twintig minuten. Als ze langer dan uur aanhouden, is er sprake van een . Hierdoor kan het bloed een deel van de hersenen niet meer bereiken en ontstaat er een tekort aan zuurstof. TIA : een kortdurende afsluiting van een bloedvat in . Signalen van een beroerte.

Bij uitvalsverschijnselen kan er sprake zijn van een TIA , herseninfarct of een hersenbloeding. Dat is aan de buitenkant niet te zien. Daarom spreek je in eerste instantie van een beroerte.


De signalen van een TIA , herseninfarct en hersenbloeding zijn gelijk. De meest voorkomende signalen zijn:. Herken de signalen van een beroerte. Een scheve mon verwarde spraak of een lamme arm.

Wat is een beroerte precies? Door een verstopping of scheur in het bloedvat werkt plotseling een deel van de hersenen niet meer. Daardoor krijgen de hersenen geen zuurstof. Zowel een TIA , herseninfarct als hersenbloeding worden onder een beroerte geschaard.


Hoe herken je een beroerte? Bij een beroerte kunnen diverse verschijnselen optreden. De belangrijkste symptomen van een beroerte zijn: Mond. Hulpmiddel als u het niet direct ziet: vraag de persoon om zijn tanden te laten zien.


Hoe sneller je erbij bent als iemand in je omgeving een hersenbloeding of herseninfarct krijgt, hoe be. Een lichte beroerte, waarbij enkel tijdelijk de toevoer of doorstroming van bloed wordt afgesloten, wordt ook wel een TIA genoemd. Wat moet je doen als je tekenen meent te herkennen ? Bij deze signalen kan er sprake zijn van een TIA , herseninfarct of een hersenbloeding. Onderneem dan meteen actie! Verreweg de meeste mensen hebben . Maar wat is een beroerte en hoe herkent u het?


Antonius Ziekenhuis geeft.

TIA Trans Ischemic Attack Zuurstofgebrek van voorbijgaande aard in de hersenen. Hoewel je daar meestal niets aan over houdt, is behandeling toch noodzakelijk. Een TIA is namelijk een waarschuwing: het is vaak een voorbode van een veel gevaarlijkere beroerte.


Bij een TIA krijgt een deel van je hersenen even te weinig bloed. Word je op korte termijn onderzocht en behandel dan is de kans op een goed herstel namelijk groter. Aan deze verschijnselen herken je een beroerte. Een TIA staat voor transient ischaemic attack: vrij vertaald betekent dat een tijdelijke hapering van de bloeddoorstroming in de hersenen. Een TIA kan een voorbode zijn van een naderende beroerte.


Een beroerte wordt ook wel een cerebro vasculair accident of CVA genoemd. Heb je een beroerte, dan gaat er iets mis in de circulatie van bloed in de hersenen. Omdat het zo belangrijk is . Op verzoek van zorgwijzer Nederland kun je hieronder lezen hoe je een beroerte herkend en hoe je dient te handelen.


Hoe kunt u een TIA herkennen ? De oorzaak was een dichtgeslibde halsslagader waardoor de hersenen te weinig bloed . Meestal wordt na een TIA bloedverdunners voorgeschreven. De symptomen van een beroerte en een TIA zijn gelijk. We onderscheiden de volgende vormen van een beroerte ofwel cerebrovasculair accident (CVA):.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.