woensdag 28 januari 2015

Biologische vis kopen

In de webwinkel van de Gezonde Viswinkel verkopen wij biologisch gekweekte vis en duurzaam gevangen wilde vis. Een product kan alleen biologisch zijn als het gehele productieproces gecontroleerd wordt op de wettelijk gestelde ecologische normen. Bij vis betekent dit dat deze gekweekt moet worden om aan de . Via onze visleverancier voert de Gezonde Viswinkel twee keurmerken: MSC voor duurzaam gevangen vis. Skal (EKO) voor de biologisch gekweekte vis.


Ja, biologische vis bestaat!

In de Vlaamse winkels en supermarktfilialen kan je vrij makkelijk biologische zalm vinden. Ook biologisch forel of garnalen vinden meer en meer hun weg naar het winkelschap. Vis is gezon maar de zeeën raken leeg. Hoe kun je met een goed gemoed nog vis eten? Zes vragen over verantwoorde vis.


Vlak voor Kerst zag Christien Absil van de Good Fish Foundation ze langskomen. FishMore, hèt vismerk voor duurzaam gevangen en biologisch gekweekte vis , werkt vanuit een grote betrokkenheid bij milieu, mens en dier. Biologische maaltijdboxen met paling.


Duurzame, biologische maar vooral lekkere vis.

Bij biologische gekweekte vis : wordt op kleinere. FishMore is het eerste Nederlandse merk voor biologische vis , schaal- en schelpdieren. Door duurzame vis te kopen en te eten, draag je bij aan de bescherming van de natuur onder water. Op zoek naar biologisch vlees of bilogische vis ? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Vis in blik kopen van 1gram tot kilo.


Van het verantwoorde en duurzame merk Fish Ever. Mijn advies is om wilde zalm uit Alaska of Canada te kopen. Deze zalm is wel prijzig.


Let op het MSC keurkerk dat staat voor duurzame visserij (quota) maar zegt helaas niets over hoe de vis verder wordt verwerkt. Een andere optie is biologisch gekweekte zalm met het EKO keurmerk. De laatste tijd is er heel wat te doen geweest over vis. Eten we eens niet te weinig vis , dan dreigt er overbevissing. We zetten alles voor je op een rij.


Wist je dat gezonde vis haast niet bestaat? Wanneer je toch graag vis wilt eten, kies dan minstens voor duurzame vis. Liefst met eko-keurmerk.


Steeds meer kwekerijen brengen biologische vis op de markt.

De vis heet biologisch , maar krijgt geen EKO-keurmerk omdat het buitenlandse producten zijn. Consumenten kopen biologische producten omdat zij denken dat die gezonder zijn. Het gaat om zalm en forel. Recent onderzoek van de Franse. Daarnaast wordt de kwaliteit van het water . Wij tippen de beste duurzame, biologische vleesleveranciers, waarbij je vanuit je luie stoel kunt bestellen op het net.


Dit zijn dé kersttrends op het gebied van vlees. Vis met een MSC-, ASC-of biologisch keurmerk kun je het beste gewoon in de supermarkt kopen. Elke vrijdag brengen de biologische boeren hun verse producten naar hartje Utrecht.


Er is een ruim aanbod aan koeien-, s Goede Visssers Waddenzee visssers profielen van waddenzee verenigingen en vissers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.