woensdag 28 januari 2015

Grote teunisbloem

De bloemknoppen zijn kegelvormig. Dit zorgde voor een grote genetische variatie. Ze zijn nu in een groot deel van Europa aanwezig. Lees hier hoe je teunisbloem kan zaaien in de tuin.


English: Large Flowered Evening- Primrose. Français: Onagre de Lamarck.

Deutsch: Rotkelchige Nachtkerze. Familie: Onagraceae (Teunisbloemfamilie). Deze wonderlijke zomerbloeier bloeit van juni tot oktober. Hij wordt tot wel twee meter hoog. Kelkbladen hebben rode strepen of zijn later geheel rood.


Kroonbladen zijn 5-6cm lang. Een verwijzing naar die naam vind je terug in Duitsland waar de plant wel Weinblumen genoemd wordt. De plant kreeg zijn Nederlandse naam van Sint Anthonius.

De teunisbloem bloeit met grote gele bloemen. Dit openvouwen kan in minuten gebeuren. De grootte van bloemen, niet van de. Oenothera glazioviana - Onagraceae. De kelkbladeren zijn even lang als de kelkbuis en rood gestreept of geheel rood.


Op de stengel en het vruchtbeginsel zitten rode knobbels. Uit het zaad van de Teunisbloem wordt de . De soort is plaatselijk vrij veel te vinden in de duinen en verder in bermen, tussen bestrating en op braakliggend terrein, graag op verstoorde grond. Prachtig grote gele en teer uitziende bloemen. Grote teunisbloem kan ruim een meter hoog worden en bloeit van juni tot en met september. Use this file on the web Use this file on a Email a link to this file Information about reusing.


File: Grote Teunisbloem closeup. Size of this preview: 4× 6pixels. Die bloemen gaan overigens vaak pas in de schemering open, want teunisbloemen zijn vooral nachtbloeiers en richten zich op nachtvlinders. Lichtgele geurende bloemen. Link: floravannederland.


Crystal Clear action edit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.