vrijdag 30 januari 2015

Passiflora bloem

Ook zijn er bomen en struiken onder de passiebloemen. Er zijn ruim 5soorten bekend. Passiebloemenfamilie - Passifloraceae. Passiflora caerulea of passiebloesnoeien, overwinteren, stekken. Een roodviolette van bijkroonbladen doet bijv.


De ellende om deze plant mooi in bloei te houden is een van de redenen dat ze uit de gratie raakte.

Draaien van de plant ten opzichte van de zon zorgde voor het vroegtijdige verlies van knop en bloem. Het was echt een plant met een gebruiksaanwijzing. Deze bloem heeft zelfs geneeskracht.


De Latijnse naam is passiflora incarnata. Passie betekent van oorsprong lijden en flos betekent bloem. Incarnata betekent ´belichaamd´ of ´in het . Dit is de passiebloem die het meest wordt aangeboden door plantenwinkels.


Hij wordt aangeboden als kamerplant in een pot met een hoepeltje en als tuinplant.

In de zomer liggen die steeds vaker in de winkels. Vermeerdering en het planten van in warme beschutte fruittuinen. De plant kan in de winter met bladeren worden . Bestuiving, snoei en rassenkeuze.


Die bloem heeft vijf kroonbladeren,. De passiebloem werd aanbeden. Petrus en Judas uitgesloten. Opvallen doen passiflora zeker. Dat moet ook, want ze bloeien slechts één dag.


Op dat korte tijdsbestek moeten deze bloemen zo veel mogelijk insecten lokken met hun bonte kleuren, unieke details en heerlijke geuren. Hoe je passiebloemen het best verzorgt, lees je in deze verzorgingsfiche. Ik heb een passiebloem in de tuin staan. Die groeien als kool en hebben zeer mooie exotische bloemen. Als je de uitgebloeide knop niet weghaalt komen er vruchten aan.


Die zijn ongeveer zo groot als een kiwi. Hij werd ook in de Braziliaanse volksgeneeskunde veelvuldig gebruikt. Europese Farmacopee werd . Deze passiebloem bloeit van juni tot oktober, met grote, geurende, stervormige, witblauwe bloemen , met lichtblauwe en violetkleurige .

Bloeit in de late zomer met exotische, blauwe bloemen. Passieflora caerulea is een snelgroeiende, wintergroene klimplant. Verzorging in de winter, snoeien.


De naam zinspeelt op het lijden des heren zoals beschreven in de vier evangeliën. De drie stempels symboliseren de kruisnagels, de driekleurige krans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.