woensdag 28 januari 2015

Meeuwen overlast bestrijden

Dergelijke bestrijdingsvormen hebben geen zin: voor elke verwijderde meeuw komt er snel een andere in de plaats, vanuit het binnen- of buitenland. Vergiftigen Het is vrijwel onmogelijk om gif bij de meeuwen te krijgen, zonder gevaar voor andere dieren of de mens. Bovendien is het vergiftigen van . De meeuw is een beschermde diersoort. Hierdoor is het niet toegestaan om meeuwen te bestrijden door menselijk toedoen.


Dit heeft grote consequenties voor gebouwen, bedrijventerreinen en bouwprojecten.

Avonda Faunabeheer biedt maatwerk oplossingen voor het meeuwenprobleem , voorbeelden hiervan zijn . Gekrijs, vogelpoep en nachten wakker liggen. De overlast van meeuwen in de kustplaatsen zoals Haarlem begint weer nu de vogels gaan broeden. Meeuwenoverlast bestrijden. Deze tegemoetkoming wordt alleen verstrekt . Door de bestrijding van meeuwenoverlast is er minder lawaai, minder zwerfafval op straat en . Wij hebben uw hulp nodig om de meeuwenoverlast te verminderen.


Een aantal tips: Voorkom rommel, niet voeren en voorkom dat meeuwen op uw dak nestelen.

RVB produceert kraanwerk van hoge kwaliteit welke wereldwijd verdeeld worden. De laatste weken heeft het . Heeft u last van meeuwenoverlast ? VOB Faunabeheer heeft ruime ervaring met het bestrijden meeuwen. De VVD wil dat gemeenten meer mogelijkheden krijgen om de overlast van meeuwen te bestrijden. Het weren van meeuwen mag nu alleen buiten het broedseizoen. Recent zijn twee uitspraken gewezen over de methoden en middelen die mogen worden gebruik bij het bestrijden van meeuwenoverlast.


De eerste uitspraak betreft de uitspraak van de rechtbank Noord-Holland van april jl. Rechter verbiedt bestrijding meeuwen. De rechtbank in Amsterdam verbiedt het bestrijden van meeuwen door hun nesten te verstoren. Steden moeten stoppen met die bestrijdingsmethode , omdat een ontheffing die de gemeenten kregen van het . Bewoners Bentinckstraat bestrijden samen meeuwenoverlast.


Drie bewoners uit de Bentinckstraat lopen op gezette tijden over de platte daken van bijna alle woningen in hun straatdeel om nesteling van meeuwen te voorkomen. Het CDA komt dinsdagmiddag met Kamervragen over de weigering van het ministerie van Economische Zaken om Alkmaar, Haarlem en Leiden ontheffing te verlenen voor de bestrijding van de meeuwenoverlast. Met deze samenwerking hopen zij de . Dat zei een woordvoerder van de gemeente Alkmaar. De kwestie is door de Alkmaarse CDA-wethouder .

De Gemeente Haarlem geeft subsidie aan bewoners die in actie komen om de meeuwenoverlast te bestrijden. Maar de overlast die ze veroorzaken, is een grote ergernis. Die kan alleen succesvol samen met Leidenaren, bedrijven in de binnenstad en de gemeente worden aangepakt. Oostende wil de jaarlijks terugkerende meeuwenoverlast bestrijden door zoveel mogelijk eieren in de nesten te vervangen door met zand gevulde plastic exemplaren.


Vogelbeschermers vrezen dat dit het zoveelste “wondermiddeltje” is in een lange reeks van mislukte projecten. Lees ook wat u zelf kunt doen tegen meeuwenoverlast. Vorig jaar werd een ontheffing die de drie gemeenten hadden gekregen door de rechter onrechtmatig verklaard.


De gemeente probeert deze overlast zoveel mogelijk tegen te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.