donderdag 29 januari 2015

Diameter hemelwaterafvoer

Plat dak met kiezelbak met bladvanger. Hierbij zal een kiezelbak zorgen voor het verzamelen en afvoeren van het hemelwater naar de afvoerbuis. Hoe hoger de waterhoogte boven de rand van een afvoeropening met een gegeven diameter , hoe groter het debiet.


Verschillende diameters grijze regenwater afvoerbuizen verkrijgbaar. Een regenpijp wordt in bouwtechnisch jargon hemelwaterafvoer ( HWA ) of regenwaterafvoer (rwa, wat tegenwoordig staat voor Rook en Warmte Afvoer) genoem in tegenstelling tot DWA, droogweerafvoer. De diameter is afhankelijk van de te verwerken hoeveelheid water.

Er is een vuistregel voor woningbouw . Wie kan mij vertellen welke diameter pijp ik moet gebruiken voor de hemelwaterafvoer van mij kas (m² dak) en blokhut (m² dak)? In dit onderdeel van Mijnkluswijzer wordt uitleg gegeven hoe u zelf een kunststof regenpijp kunt plaatsen. Pvc regenpijp is in verschillende kleuren verkrijgbaar. In de meeste bouwmarkten en via webshop kunt u zien wat hierin de mogelijkheden zijn. Hieronder staat beschreven welke diameter regenpijp u nodig heeft, hoe . Wij verkopen online goedkoop pvc buizen voor hemelwaterafvoer.


Hemelwaterafvoer is dunwandige grijze of witte PVC. Hoeveel hemelwaterafvoeren met welke diameter zijn er benodigd op een bepaald aantal vierkante meters platdak?

Bestaat hiervoor een normering? Diameter mm (gefelst). RHEINZINK WB HWA -buis gelast 500x80x0 . Zinken hemelwaterafvoeren zijn er in vier verschillende diameters , nl: 60mm, 70mm, 80mm en 100mm.


De meest voorkomende diameter is 80mm. Er zijn ook afwijkende diameters , maar deze worden meestal op bestelling geproduceerd. De Zinken regenpijp van 80mm wordt veelal gebruikt bij de gemiddelde woning. Ook de bevestigingsbeugels voor de regenpijpen en dakgoten hebben wij in het assortiment.


En ook nog eens in verschillende kleuren zodat deze bij je huis past. Alle buizen lijmt u met PVC-lijm aan elkaar vast, mits u de hulpstukken gebruikt. Voor een aantal diameters hebben wij ook schuifmoffen. Op bouwtekeningen kunt u de term HWA ( hemelwaterafvoer ) en RWA ( regenwaterafvoer) tegenkomen.


Volgens het Bouwbesluit moet ieder dak een hemelwaterafvoer hebben van een juiste diameter. Als vuistregel daarvoor geldt dat er voor iedere m2 . Om het hemelwater zonder problemen van uw dak te kunnen af te voeren is het belangrijk dat u de juiste afvoer neemt. Welke diameter hemelwaterafvoer heeft u nodig? Onder juiste afvoer verstaan wij een afvoer met voldoende diameter om de hoeveelheid hemelwater te kunnen verwerken.


Deze ronde PE-afvoeren hebben een EPDM flap die bevestigd dient te worden door middel van vloeistof lassen.

Deze afvoeren zijn bedoelt om recht door het dak naar .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.