donderdag 22 januari 2015

Orchidee uitgebloeid en dan

Opnieuw in bloei krijgen van de orchidee : Een phalaenopsis orchidee kan tot maanden bloeien. Is uw orchidee uitgebloeid en de steel nog groen? Dan kunt u hem boven het derde oog afknoppen.


Wat de plant ook goed doet, is regelmatig extra orchideeënvoeding. Hoe kan ik mijn orchidee opnieuw in bloei krijgen? Een Phalaenopsis kan ongeveer tot maanden bloeien, is uw plant uitgebloeid en de steel is nog groen dan kunt u hem boven het derde oog afknippen.

Het is heel goed mogelijk dat op dit punt uw. Takken afknippen tot aan derde ring, één keer per week water blijven geven en als je wat geduld hebt (enkele weken), dan verschijnen er vanzelf weer nieuwe knoppen. Je zou de orchidee kunnen verpotten , en dan hetzelfde verzorgen als voorheen en last but not least , geduld hebben,. Plaatst daarnaast uw orchidee nooit naast fruit.


Dit omdat uw orchidee de knoppen kan laten vallen. Wat moet u doen als uw orchidee is uitgebloeid ? Volg dit stappenplan en realiseer een tweede leven voor je Phalaenopsis. Zet de Orchidee op een koele plaats: Om te zorgen dat er nieuwe knoppen vormen moet de plant.


Na zes maanden kan de orchidee weer bloeien.

Al vanaf dat ik orchideeën heb staan, lees ik op internet verschillende meningen over het knippen van phalaenopsissen als deze zijn uitgebloeid. Een veel gehoord verhaal is de bloemstengel afknippen boven het 3e oog, maar ook veel mensen spreken van helemaal wegknippen en sommige weer van . Een orchidee bloeit enorm lang. Na de bloei kun je hem verzorgen.


Knip de takjes terug net boven het. Zorg wel dat de schaar goed schoon is, om ziektes te voorkomen. Zet de orchidee op een koele plek (bijvoorbeeld de logeerkamer) en geef haar eens in de week een beetje water. Heb jij een orchidee die uitgebloeid is?


Als je de orchidee goed . Zo leer je in een handige video hoe je de orchidee moet knippen en hoe je hem moet verpotten. Je wil een orchidee , maar weet niet hoe je die schitterende bloem moet verzorgen? Indien je de orchidee echt wil verwennen, ga dan voor de dompeltechniek. Nadat de orchidee is uitgebloeid en al haar bloemen heeft verloren gaat de plant gewoon in een soort winterslaap. Vanaf nu zet je de plant dan ook op een wat koelere plek dan waar zij normaal de show steelt, je slaapkamer bijvoorbeeld.


Stap 1: zorg dat je schaar of mes schoon is . En van dat orchideeën grond eronder. Dan adviseren ze ook vaak om de orchidee in het potje te laten. Ik knip het altijd zo ver mogelijk af.

Ook de plaats waar ze staan is belangrijk. Je kunt ook nog speciale orchidee pokon gebruiken. Bij ons wordt die droogte vervangen door de winter: de orchidee stopt met groeien tot de dagen in het voorjaar weer langer worden. Uitgebloeide stengels van de phalaenopsis mag je snoeien tot op het derde oog boven het blad. Dit is de website van Verdel Orchideeen , een Orchideeenkweker gespecialiseerd in Phalaenopsis en andere hybriden.


Zij verkopen deze planten. Wanneer de tak is uitgebloeid , kan deze zelfde tak opnieuw gaan uitlopen. Bij een goede verzorging kunt u zeer lang genieten van de bloemenpracht van uw Phalaenopsis, tot wel meer dan drie maanden. Daarvoor is het nodig om . Orchideeën van Opti-flor bloeien uitzonderlijk mooi en lang. Dendrobium Orchidee - Alle informatie over de Dendrobium orchidee zoals verzorging en achtergrondinformatie.


Denk aan de onderstaande tips. Indien de wortels in de pot grijs zijn, dan heeft de plant water nodig. Zijn de wortels groen, dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.