woensdag 3 augustus 2016

Desiree aardappel

De kruising is gemaakt door de Z. Het is een middenvroeg tot middenlaat rijpend consumptieaardappelras en heeft lichtgeelvlezige, langovale, vlakogige knollen met een rode . Ouders: Urgenta x Depesche. Een Nederlandse pieper, waar we trots op kunnen zijn! De felrode schil in combinatie met de wasachtige stevige structuur van het knolvlees is voor een Nederlands ras uniek!


Een echte “vaste” aardappel dus, met een tamelijk glad oppervlak.

Hoewel Désirée op de klei uitstekend gedijt . Verder geeft deze aardappel een hoge opbrengst, is goed te bewaren en is resistent tegen wratziekte. Aardappel met rode schil ! Makkelijk te telen en hoge opbrengst. Teeltaanwijzingen consumptieteelt. Deze knollen zijn ovaal en uniform van vorm.


De schilkleur is rood en de vleeskleur lichtgeel. Desiree geeft een hoge opbrengst met grove knollen. Het drogestofgehalte is vrij hoog en ze zijn redelijk vastkokend tot melig ( BC).

Ze kunnen zowel gebruikt worden als kookaardappel of voor frietjes. Baktijd aardappels : min. Warm de oven voor op 200°C. Boen de aardappels schoon onder koud stromend water en dep ze droog. Halveer ze, leg ze in een ovenschotel en besprenkel ze met eetlepels olijfolie.


Besprenkel met zout en peper en zet de schotel gedurende minuten in de oven . De Désirée heeft een rode schik. Deze aardappel is vrij vastkokend tot iets kruimig. Smaak: Stevig en smaakvol. Bewaren: Bewaar de aardappelen op een koele donkere plek, liefst in de koelkast.


Is ook zeer geschikt om te verwerken in bijvoorbeeld een salade. Bereid de aardappelen in de schil want dan behouden ze meer vitamines en zijn ze smaakvoller . Een delicatesse als tafelaardappel en ook uitstekend om pommes frites van te maken. Kooktype van vastkokend tot kruimig.


Goed te bewaren en resistent tegen de wratziekte. Ontdek hier de verschillende aardappelsoorten en hoe je ze het best klaarmaakt. Teelt van aardappels in de moestuin.


Veel zaken zijn van belang bij de aardappelteelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.