vrijdag 22 september 2017

Beplantingsplan smalle border

Heb je een smalle border en weet je niet zo goed wat je ermee moet? Een beplantingsplan voor een smalle border maken is dé oplossing! In Engelse cottagetuinen zie je vaak bloeiopvolging. Is het ene uitgebloei begint de volgende plant te bloeien.


Zo houd je lang kleur in je tuin.

Lodewijk plant bijvoorbeeld een helleborus (vroege voorjaarsbloeier), phlox (ook mooi in het voorjaar), siergras (later in het seizoen op zijn mooist) en sedum (bloeit in het najaar). Elke tuinliefhebber heeft graag planten met elegante, kleurige bloemen in de tuin. De prachtige bloemen geuren vaak heerlijk en lokken prachtige vlinders. Het kan om een lange, smalle strook gaan, maar ook . Iemand een idee wat daar mooi zou in staan.


Beplantingsplannen voor je eigen tuin. Hier laten wij je graag enkele kant-en- klare beplantingsplannen zien. Of bestel een kant-en-klaar borderpakket , inclusief plattegrond.

PLANTEN-selektie: Door het maken van een unieke bordersamenstelling van vaste planten, kunnen wij voor u een beplantingsplan opstellen met uw favoriete. Als je een nieuwe tuin gaat aanleggen is het verstandig om een goed plan te maken voor de beplanting. Bekijk en bestel de mooiste borders voor je tuin! Zelf een beplantingsplan maken kan een hele uitdaging zijn.


Deze border lijkt ons erg leuk. Siergrassen zijn ook ideaal om vrijkomende plekken in de border op te vullen. Hoi Rob, dat is een lastige vraag, eigenlijk is 40cm te smal om een border te maken. Een border hoort thuis in iedere tuin en is dan ook erg populair.


Bij het opstellen van een beplantingsplan hou je met enkele belangrijke factoren rekening. Bij het ontwerp van een beplantingsplan border kies je voor de juiste . Laat u het tuinwerk liever aan iemand anders over? Of vindt u het lastig zelf een pakket samen te stellen? Dan bent u bij de exclusieve borderpakketten van Directplant.


Voor diverse tuinen zijn er verschillende borderpakketten. De meeste beslaan tot men zijn uit te breiden voor grotere tuinen. De verschillende tuinplanten, bloembollen en bloemzaden in de borderpakketten zijn zorgvuldig geselecteerd op kleur, bloeitij groeihoogte en favoriete standplaats.

Voordat je begint met het uitzoeken van planten is het goed vast te stellen wat voor type border je graag wilt. Zo zijn er natuurlijke borders of bontgekleurde. Voorbeeldborders - De Tuinen van Appeltern.


Uw borders kunnen op talloze manieren met vaste planten, . Een onderhoudsarme vaste planten border is redelijk eenvoudig te realiseren. Een paar aandachtspunten hebben we beschreven als u aanklikt: een onderhoudsarme tuin maken. Onderstaande soorten zijn sterke vaste planten die weinig eisen stellen en de bodem snel bedekken, waardoor onkruid weinig kans krijgt. De planten in de border waren aan het woekeren, groeiden uit hun krachten en er ontstond een chaotische beeld.


De vraag was om een nieuw beplantingsplan te maken voor deze lange smalle border. Wil je graag op een schaduwrijke plek een border maken? Wij geven tips voor de juiste schaduwplanten en leggen uit hoe je dit het beste aan kunt pakken. Een klassieke tuin kan omschreven worden als strak maar toch romantisch. Kenmerken zijn gesnoeid groen in combinatie met zachte bloeiende planten.


Vaste planten in borders en perken van een klassieke tuin zorgen voor kleur en beleving tijdens de verschillende seizoenen. Robert Broekema - Gemeenschappelijke Tuin, Cristine Lankwarden: Groen. Eenvou rust en ruimte markeren deze tuin. De lange smalle vijver dwars in de tuin verbindt de drie tuinen met elkaar.


De kleurrijke bloemborders liggen als een dambord door de tuin verspreid. Festuca glauca - blauw schapengras in de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.