dinsdag 26 september 2017

Kleine algeneters voor aquarium

Vroeger was ik er geen fan van: algeneters in het aquarium. Siamese algeneters zijn niet geschikt voor kleine aquaria , aangezien ze nogal actief . Ik vond dat je vissen en garnalen enkel moest kopen omdat ze pasten binnen de stijl of biotoop van je bak. En niet puur omdat ze algen opeten.


Maar eerlijk gezegd: dat was behoorlijk kort door de bocht van mij.

Ondertussen ben ik al een tijdje . De kleine Otocinclus vittatus heet in het Nederlands dwerg algeneter en een dwerg is hij zeker, want dit visje wordt niet groter dan tot cm. Drie zaken afgegaan opzoek naar dit kleine visje. Het goede nieuws is dat bij de laatste zaak ik deze algeneters aantrof.


Bij staalduinen tuincentrum hadden ze dit diertje, merkwaardig bij de twee aquariumzaken niet! Ze zijn inderdaad heel klein en zitten aan het raam vastgezogen. Dwergmeerval (Otocinclus affinis) Dit kleine visje is erg populair voor de minder grote aquariums , en met goede reden! Een aquarium vanaf centimeter is al voldoende .

SuperAssie: waarschijnlijk een Ancistrus-soort, die komen het vaakst voor. Die stoppen ook met groeien als de aquarium niet groot genoeg is. Aquariumvraagje , makkelijke algeneter advies.


Algeneters top drie, waarom jij er één moet hebben! Lees in deze blog belangrijke informatie erover en bekijk de top drie populaire algeneters ! Algen in een aquarium kunnen niet alleen esthetisch storend zijn, maar kunnen ook nog eens flink wat schade aanrichten aan zowel planten als vissen. Puntalgen zijn kleine groene vlekjes die op de ruit van het aquarium ontstaan.


Deze vlekjes zijn soms nog weg te krijgen met een ruitmagneet, maar vaak zijn deze . Het is met nuttige dieren in het aquarium hetzelfde als met alle dieren in het aquarium. Qua waterwaarden, medebewoners, snelheid van de stroming in je bak en noem maar op: het hoort allemaal te matchen. Een siamese algeneter hoort niet in een aquarium van 80cm en kleine garnalen zet je niet in een . Het voordeel van het kleine formaat is dat deze soort ook goed ingezet kan worden in kleine aquariums.


Corydora, barbelen, noem het maar op wij kunnen uw ideale tropische aquarium vis leveren. Artikelen tot van in totaal. Dag mensen, ik denk dat ik last heb van bruine algen (of hoe noem je die).


De bak is opgestart eind januari. Ik weet het: de typische beginnersfout maar de vissen heb ik er meteen ingedaan.

Deze soorten gaan we nu bespreken. Ik heb wel al het water ook . Als u algetende vissen, slakken en garnalen gaat inzetten om algen te bestrijden mag dit absoluut niet leiden tot overbezetting. U zou immers de kans op algenplagen kunnen vergroten als uw aquarium overbezet is.


Ook belangrijk om te noemen is het feit dat algeneters niet kunnen . Het aquarium van de heer SmuldersNa weer weken kunnen we een eerste school vissen in de bak onderbrengen. Berucht zijn hier de kleine algeneters en sommige soorten cichliden, die uiteindelijk minstens vijftien centimeter lang of nog groter kunnen worden. Koop of Verkoop algeneter op Marktplaats. Hypostomus plecostomus is de meest bekende soort algeneter. Hij is ook een van de beste algeneters.


Meestal blijft het rond de cm. Hij eet ook overgebleven voer en kleine schaal . Dit leuke kleine visje staat onder vele aquariumhouders bekend als “dwerg algeneter ”. De otocinclus wordt niet veel langer dan 4-cm. Dit is ook met een goede reden. Wat hem uitermate geschikt maakt voor kleinere aquaria.


Laat de lengte van dit visje je niet misleiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.