donderdag 28 september 2017

Veiligheidseisen speeltuin

De hier gegeven richtlijnen zijn bedoeld voor het uitvoeren van een globale controle van de veiligheid van een speeltuin. Speeltoestellen moeten zodanig zijn ontworpen dat het risico van het spelen op het toestel duidelijk voor het kind is. Een kind kan bijvoorbeeld wel inschatten dat het niet zomaar van een hoog platform af moet stappen, maar kan niet inschatten dat het hoofd kan blijven haken als het achterwaarts . Checklist veiligheid van speelterreinen.


In een speeltuin van een speeltuinvereniging is een EHBO-er aanwezig.

Op het speelterrein is een EHBO trommel aanwezig. Niet alleen speeltoestellen dienen veilig te zijn, ook de ondergrond moet aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Bij iedere school en in elke wijk hoort natuurlijk een speeltuin.


Ook de indoorspeeltuinen schieten als paddenstoelen uit de grond. De Europese normen op het gebied van speeltoestellen helpen bij het voorkomen van ongelukken en blessures van spelende kinderen. Tegelijkertijd wordt rekening gehouden met het . Op deze website kunt u informatie vinden over speeltoestellen en speelgelegenheden om ervoor te zorgen dat het een veilige plek voor kinderen is.

Je gaat aan de hand van een checklist een speeltuin beoordelen op veiligheid. Hiervan maak je een verslag waarin je een advies uitbrengt. Aan deze competentie ga je werken.


Natuurlijk spelen is echt fantastisch voor de kinderen, maar is het ook wel veilig? Het is een van de meest gestelde vragen. Want aan een scherpe steen kun je je snijden en wie weet wat er gebeurt als je uit een boom valt. De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) is belast met de controle en inspectie van de veiligheid van speeltoestellen. Gemeenten hebben zelf een verantwoordelijkheid voor de veiligheid : als zij zelf de.


Gemeenten kunnen op eigen initiatief openbaar toegankelijke speeltuinen en speeltoestellen periodiek na laten kijken. Veel indoor speeltuinen zijn, na een aantal incidenten, geïnspecteerd op veiligheid door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hallo hoe zit het met de aansprakelijkheid taz ongelukken in de speeltuin , voorop gesteld dat de speeltoestellen aan alle veiligheidseisen voldoen?


Spelen in een speeltuin moet veilig en verantwoord zijn. Toestellen, maar ook de ondergron moeten voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarvoor zijn regels vastgelegd in de Wet Attractiebesluit Speeltoestellen (WAS ). Als beheerder bent u zelf verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van uw speeltoestellen.


Wanneer u een speeltuin start die overdekt is, zijn goede en veilige speeltuigen van belang.

Daarom voldoen al de speeltuigen voor in indoor speeltuinen van Ameco Playgrounds aan de Europese en land gebonden veiligheidseisen. Ook hanteren wij strenge kwaliteitseisen. Hierdoor kunnen de kinderen in uw indoor . Wij hebben alles in huis voor de inrichting van een indoor speeltuin die aan uw specifieke wensen voldoet. Onze toestellen en componenten worden volgens Europese en land gebonden veiligheidsnormen geproduceerd.


Daarnaast hanteren wij zelf strenge veiligheidseisen. U betaalt voor de inrichting van bijvoorbeeld . Uitgangspunten voor toetsing. Eisen voor bestaande bouw. Beperking uitbreiding van brand. Een thema zorgt voor extra sfeer en samenhang: het maakt van de speeltuin één geheel.


Zelfs uw eigen door vrijwilligers en kinderen bedachte thematische speelobject kan deel uitmaken van het ontwerp. Speelplan adviseert en helpt u met de veiligheidseisen die aan de speeltuin worden gesteld vanuit de overheid. De veiligheid van de toestellen moet daarom altijd en in alle opzichten zijn gewaarborgd. Het niet naleven van de wettelijke veiligheidsregels kan immers grote gevolgen hebben: onderdelen van toestellen kunnen afbreken of beschadigd raken, toestellen kunnen omvallen, ondergronden die de val . De herfstvakantie breekt aan, de kinderen mogen naar buiten! Generaties lang was dat de speeltuin.


Begin 20e eeuw bedacht als afleiding voor stadskinderen, tegenwoordig onderworpen aan strenge veiligheidseisen. Andere Tijden over de gevaren van draaimolens, klimrekken en . Hierin is niet alleen beschreven aan welke veiligheidseisen de speeltoestellen moet voldoen, maar ook hoe .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.