vrijdag 29 september 2017

Gladiolen verzorgen

Gladiolen zijn makkelijk te kweken. Wanneer de bodem wat opgewarmd is in maart en april kunt u al beginnen met het planten van gladiolen knollen. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het vinden van de juiste plek in uw tuin. Verzorging : Start met water bij te geven wanneer er ongeveer bladeren op de plant zitten. De zwaar bebloemde stengels zullen vaak buigen.


Bin daarom de stengels best op om schade te voorkomen.

Let op, gladiolen zijn niet winterhard. Tips: Met hun lengte en krachtige fleurige bloemen, zijn gladiolen uitstekend in . Al meer dan jaar is gladiolenkwekerij Denissen een begrip in de regio. De geteelde gladiolen zijn speciaal geselecteerd op hun goede houdbaarheid en andere eigenschappen. Dagelijks worden de gladiolen geoogst, zeven dagen per week, van half juni tot eind september.


Zet de gladiolen na aankoop in een bodem water van een schone vaas. Gebruik bij voorkeur een glazen vaas. Aardewerk en stenen vazen zijn minder geschikt omdat zij poriën hebben waar .

De dood of de gladiolen (overwinnen of ten onder gaan). De maanden juni, juli, augustus en september zijn echter de topmaanden. Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid. Zorg ervoor dat er geen bladeren in het . De naam komt van het Latijnse gladius, wat zwaard betekent.


De gladiool heeft een uiterst heroïsche betekenis. De bloem staat voor kracht, overwinning en trots. Die betekenis gaat helemaal terug tot de Romeinse tij want toen vochten gladiatoren in de arena letterlijk om de dood of de gladiolen.


Als een gladiator won, . Op deze pagina kunt u meer lezen over het verzorgen van bloemen en planten. Terug naar het overzicht. Een vaas die niet schoon is zit vol bacteriën die het water vervuilen. Zorg dat de gladiolen zo snel mogelijk na aankoop in water staan. De knolgewassen bloeien in de zomermaanden.


Lees hier meer over bijzondere soorten en hoe u ze plant. Ze zijn vooral te vinden in het zuiden van Europa, het nabije oosten en - van hier komen de meeste en kleurrijkste exemplaren - in zuid-Afrika. Bloemen brengen kleur in huis, maken het huis levendig en maken de huisgenoten vrolijker en blij. Misschien op een paar praktische bezwaren bij de verzorging ?

Hier hebben we daarom een paar praktische tips die je langer plezier zullen geven van je geliefkoosde bloemen. Groots en meeslepen dat kun je wel zeggen van de gladiool. Hij maakt graag een groots gebaar in een vaas.


Deze weken kan niemand om bloemen heen. Voor de consument is er veel te lezen en ontdekken over deze prachtige bloem in de Bloemenagenda op Mooiwatbloemendoen. Laat u deze weken uw klanten zien hoe groots en meeslepend de robuuste gladiool is? Gerbera, roos, gladiool , alstroemeria, tulp of eustoma: de watertemperatuur waarbij bloemsoorten het beste gedijen verschillen.


In Nederland worden veel gemengde boeketten verkocht. Daarvoor geldt over het algemeen dat vers water, niet te koud en niet te warm, prima is. Kennis van de grondsoort in uw tuin geeft u een voorsprong bij het verzorgen van uw bloemen en planten. Met een glazen pot kunt u zelf een grove test uitvoeren. Vul de pot voor tweederde met water.


Afvullen met tuingron deksel erop en schudden. De tuingrond zal in het water uiteenvallen in zan slib .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.