dinsdag 26 september 2017

Insecten

Insecten (Insecta) zijn een klasse van de geleedpotigen (Arthropoda). Met bijna een miljoen beschreven soorten is het verreweg de grootste groep van dieren. Geschat wordt dat er vele honderdduizenden tot enkele miljoenen soorten nog niet zijn ontdekt.


Acridinae vormen een onderfamilie van rechtvleugelige insecten die behoort tot familie veldsprinkhanen (Acrididae). Bacillus is een geslacht van wandelende takken (Phasmatodea).

De insecten waren de eerste dieren die konden vliegen, lang nog voor de pterosauriërs en andere vliegende dieren zoals vogels en vleermuizen. De insecten zijn sowieso de enige klasse uit de stam van geleedpotigen die kunnen vliegen. De bouw en werking van de vleugels is wezenlijk anders dan die van andere . As the term is used here, it is synonymous with Ectognatha. In sommige gemeenschappen is het eten van insecten echter niet gebruikelijk of taboe. Insects have a chitinous exoskeleton, a three-part.


Segmenten zijn onderdelen van het insectenlichaam, waaruit men zich het dier opgebouwd kan denken.

Voor de vorming van kop, borststuk (de thorax) en achterlijf zijn steeds een aantal segmenten samen versmolten om deze lichaamsdelen te vormen. Vooral in de thorax en het achterlijf zijn de segmenten vaak nog te . De ratelaar (Glyptobothrus biguttulus) is behalve een plantengeslacht (zie ratelaar) ook een insect uit de sprinkhanenfamilie veldsprinkhanen (Acrididae). De naam ratelaar dankt deze sprinkhaan aan het geluid dat geproduceerd wordt om vrouwtjes te lokken, niet aan een verwantschap met de plant ratelaar. De boom kan door harsvorming insecten weren, maar is deze verzwakt door schade of omvallen tijdens een storm, dan is dit niet meer voldoende en kan de boom al door enkele kevers gekoloniseerd worden. Het roodkapje (Blera fallax) is een zweefvlieg uit de familie Syrphidae.


Deze zoeken op de schors . De soort komt voor in een groot deel van het Palearctisch gebied. Het prepareren van insecten is het zodanig behandelen van insecten dat deze nagenoeg onbeperkt houdbaar worden, en bestudeerd en eenduidig geïdentificeerd kunnen worden. Voor het bestuderen van insecten , en het publiceren van de resultaten van die studie, moet duidelijk zijn over welke soort het gaat. Verplaats artikelen die ten onrechte nog in :Gewenste artikelen staan hiernaartoe. Kabinet wil dat Nederlanders vaker insecten eten . Buxusbladvlo — Bladvlooien zijn zeer kleine insecten die goed kunnen springen.


Net als luizen scheiden ze honingdauw af. De groene of zwarte larven zijn bedekt met witte wasdraadje.

Meestal aanvaardt men bij de evolutie vooral de transformatie van de vliegende insecten (met uitzondering van de Holometabola) rond 3miljoen jaren geleden als richtinggevend om de evolutietheorie te onderbouwen. Buxusmotten hebben witte vleugels met een bruine .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.