woensdag 27 september 2017

Radiator aansluiten met flexibele slang

De huidige radiator is geplaatst met flexibele aan en afvoer slang. Ik heb gezien dat er verschillende maten flexibele slang zijn, maar als ik de juiste maat heb, kan ik dan met koppelstukken de slang verlengen? Want aansluiten met vaste pijp is toch mooier als met slangen?


Beste klussers, Ik wil tijdelijk voor maand tot jaar een radiator aansluiten met aan kant gewone metalen buis en aan de andere kant een flexibele buis. Kan deze flexibel worden gebruikt .

Top meest gemaakte fouten bij het aansluiten van een radiator. Regelmatig krijgen we de vraag hoe het kan dat een of meerdere radiatoren na installatie niet of onvoldoende verwarmd worden. Zonder dat je je meteen aangevallen moet voelen, komt dit toch over het algemeen doordat de radiatoren.


Met de multifit flexibele leidingen kun je eenvoudig leidingen in de badkamer leggen. Flexibele leidingen zijn o. Zelfs de aansluitingen met de nieuwste designradiatoren kunnen eenvoudig gekoppeld worden. Hiermee wordt het water naar de radiatoren gebracht.


De cv-leiding (aftakkingen) naar de radiatoren heeft een diameter van 15mm.

Koper is namelijk duurder en is zonde van uw . Plaats zelf een nieuwe radiator aan de hand van onze handige Praxis instructievideo. Gebruik van het Plieger universeel flexibel leidingsysteem voor CV. Het systeem is geschikt voor het aanpassen van een bestaande leiding of het plaatsen van een nieuwe leiding. Wanneer u een radiator wilt verplaatsen of aansluiten kunt u de speciale knelfittingen mm . Moet u meerdere radiatoren aansluiten en heeft u de mogelijkheid om dit met kunststof buis te doen kies dan voor een groepsverdeler en kunststof buis.


Vooral als u met de buizen onder de vloer door kunt en. Met deze verdeler kunt u iedere radiator apart aansluiten met flexibele cv-buis. Ideaal als u de radiatoren aan de . Zou ik dit met flexibele slangen weer mooi kunnen . Daar is die niet echt nodig, maar een behaaglijke temperatuur in de werkkamer is wel prettig, dus worden de leidingen verlegd en komt er een hele nieuwe radiator.


Als alle voorbereidingen zijn getroffen en je radiator binnen is kan het echte werk beginnen. Type klus: Radiator (ver)plaatsen of vervangen. Aanschaf van materiaal: Opdrachtgever.


Soort werkzaamheden: Plaatsen. Materiaal verzorgd door: In overleg met de vakman.

Gedetailleerde omschrijving: Ik zoek een vakman om de volgende werkzaamheden uit te voeren: - leggen van een flexibele leiding door de reeds gemaakte gaten in de muur, onder de keuken door en door de muur naar de verdeelunit van de vloerverwarming. Dan moet je niet alleen de radiator vervangen, maar ook de cv leidingen leggen. Gaat het je alleen om meer capaciteit, dan kan je het beste een zelfde model kopen maar dan met een paneel extra. Dit scheelt een hoop werk! Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid tot aansluiten met een flexibele slang.


Ieder systeem heeft zijn eigen toepassingsmogelijkheden. Bestel heel voordelig bij Warmteservice. Als je de af- en toevoer hebt aangesloten aan op de nieuwe radiator en alle ontluchtingskraantjes gesloten zijn, kun je de installatie weer bijvullen. Laat de slang eerst vollopen met water alvorens deze aan te sluiten op de installatie (zo hoef je minder te ontluchten). Stel dat u net heeft verbouwd of alleen uw radiator wilt vervangen, dan zit u er niet op te wachten om alle leidingen te laten verleggen.


Dan vraagt de afwerking om een flexibele oplossing, die ook geschikt is voor hoge temperaturen en bedrijfsdrukken. En idealiter oogt deze oplossing ook fraai bij uw radiator. Speciaal voor zonneboilers en zonnecollectoren deze rvs aansluitslang is speciaal ontwikkeld voor het aansluiten van zonnecollectoren.


De rvs slang kan op maat gezaagd worden of verlengd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.