dinsdag 26 september 2017

Japanse duizendknoop eetbaar

De iets dikkere schillen. De smaak is, zeggen ze, beter dan rabarber. Het kan worden gekookt, gestoomd en verwerkt in jams en marmelades, als groente worden gegeten enzovoorts.


Ontdoe ze van de bladeren. Bijen, hommels en andere insecten profiteren daarvan in de nazomer als de meeste andere planten uitgebloeid zijn.

De alternatieve keuken heeft de jonge loten ontdekt die in het voorjaar opschieten. Ze zijn eetbaar en smaken zoals . Dat de plant eetbaar is nog niet zo bekend. Het is eigenlijk een behoorlijk gezonde groente, met veel vitamine A en mineralen en een bron van resveratrol.


Resveratrol zorgt dat het lichaam minder calorieën opneemt . De plant komt oorspronkelijk uit Japan, maar doet het ook in streken elders op de wereld erg goed. Vaak is in een lokaal gebied een grote hoeveelheid van .

Ik ben dol op rabarber, maar mijn eigen rabarberbos is nog niet oogstbaar. In de Chinese geneeskunde is het een gewaardeerde geneesplant. In Noord-Amerika en Europa is deze vaste plant ee.


In de stengels en met name de wortels van de . Japanse duizendknoop daarentegen weet ik te staan, . Het is een mooi tuinplant die werd geintroduceerd via tuincentra in de jaren 9 en heeft het zo goed hier dat hij zich verspreidt als een plaag. Er is een ingewikkelde intellectuele discussie wat we . Stengels Maaltijd: Groente Bereiding: Neem jonge stengels, verwijder de bladeren en kook de stengels kort Belangrijk: Smaakt als rabarber. De jonge, nog niet volgroeide stengels zijn eetbaar , ze smaken enzijn te bereiden als rabarber. Een goedje dat ervoor zorgt dat het lichaam minder calorieën opneemt.


Fr: Renouée du Japon Eng: Japanese knotweed. De jonge scheuten zijn eetbaar en smaken naar rabarber. Dui: Japanische Staudenknöterich. Eetbare delen: Bla scheut, wortel. Ik meen hier ergens gelezen te hebben dat de jonge scheuten als rabarber kunnen gegeten worden.


Alleen, ik vind niet waar dat stond of wie dat schreef.

Er staat er veel waar mijn kippen zitten en nu schieten die volop uit. Laatst gewijzigd door aalterse-willy op Ma 08:1 keer totaal . Wat niet zo bekend is dat deze plant eetbaar is. Deze plant is vrijwel niet te bestrijden als hij eenmaal ergens groeit.


Je maakt hem klaar zoals rabarber. Op buitenlandse sites zie je veel mensen die dit onkruid met chemie proberen uit te roeien. Maar ook dat is nog niet zo makkelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.